rams_copy.jpg

Startet halv elleve ved Vollasetra, 741 moh, 13 pluss, lett gråvær med regnyr. Tok den fine rødmerkete TT stien oppover forbi setervollen og opp til Vollsetra.

Videre oppover i lågurtbjørkeskog, nå hadde regnyret gitt seg. Stien kom så oppi fjellet, jeg gikk oppå kanten like før tjønnen med en fenomenal utsikt over hele Nerskogen og Granasjøen og lunsjet her på 989 moh. Gikk stien opp til fremre Sætertjønna 1044 moh. Herfra satte jeg kursen rett mot toppunktet på Brattskarven. På opptur tok jeg en vestlig rute. En god del reinrosehei, men helt avblomstret nå. Snøsøte og småtveblad blomstret fint nå. Jeg rundet framtoppen i øst og kom over og ned bakom et svært, nordvendt brattheng. Her i bergskortene var det en fenomenal blomstring! Gullrublom, tuesildre, fjellsmelle, fjellarve, knoppsildre og mye fjellarve for å nevne noen. Herfra tok jeg rett på toppen, like under i ei smal fjellhylle sto noen fine tuer grønnburkne.

Kom til Brattskarven 1196 moh kl 1530, 2 og en halv time effektivt, 5 timers tur på 4,7 km, 455 høydemeter besteget. Vakkert lett gråvær, men en kald vindgust på toppen. Norsk malurt i store mengder oppå her! Utsikten fra toppen er nydelig til hele Granasjøen, hele Nerskogen med Kråkvasstind, Okla, Storbekkhøa, Midtre og Hemre Gjevilvasskamb, Svahø, Grønhøa. Høghøa, Blåhøa, Svarthamran med Neådalssnota bak, (ikke Snota?), Svarthetta, Trollhetta, Gråfjellet og Rindhatten bakom. Videre Resfjellet, Orkdalen, Grefstadfjellet, Vassfjellet, Ilfjellet, Sokndalen, Fongen/Sylan ?, Røåsmasta på Berkåk, Ramskallen, 1260n, Ramspiken, Digerhøa, Næringshøa (?), Trollhytta, Grythatten, Blåøret, Brattskarven, (ser ikke Dovrefjell) og Storhornet.

På nedtur gikk jeg først ned til det riktblomstrende nordhenget og gikk derfra bratt oppå framtoppen. Her var ingen varder eller trig. pkt å se. Også her rikelig med norsk malurt omkring toppunktet! Herfra tok jeg rett linje ned til fremre Sætertjønna mellom de to småvatna. Ved Sætertjønna i 18 tida, 2 km envei fra toppen av Brattskarven. Gikk så den fine rødmerkete stien ned igjen, med en bedre kveldsmat på kanten over hele Granasjøen og Nerskogen. Her så jeg noe merkelig, skogen under meg og et stykke opp på andre sida for Levra var grønn og fin, mens skogen på andre sida, innunder Leverkinna, var helt brun og oppspist av larver! Røsslyngen er nå i fin blomstring.

Tilbake til Vollasetra kl 20, 4,9 km fra Brattskarven, totalt 9,7 km på 4 og en halv time effektivt, 9 timers tur i dag til et lettilgjengelig og utrolig vakkert utsynspunkt over hele Nerskogen med storfjell i Trollheimen bakom!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments