eltjonn.jpg

Kjørte oppover Eldalen, parkerte like før Storslåtta ved stiskilt “Resfjellet”. Startet her i 10 tida på 598 moh, 12 pluss, helt stilt og tett tåke og gikk den fine rødmerka stien oppover mot Fjelldalen.

Kom fram til Ogjerdhøylua i 11 tida, 3 kvarter å gå, 1,6 km en vei, 690 moh. Fremdeles tett tåke, og ingenting å se av Resfjellet oppover. Gikk oppover fjellet i stadig tettere tåke i god, rødmerket sti med nydelig blomstrende røsslyng omkring. Kom etterhvert oppi et snøleiefelt hvor snøen nå var bort og fant en fin lunsjplass her på 988 moh.

Funderte ei stund på hvor jeg faktist var, ei glippe i skodde, et solglimt, avslørte at jeg var like under Elhenget, like etter stikrysset med Vålåskarstien. Videre opp Elhenget og kom så oppi de store fine snøleiene under toppen på ca 1100 moh. Tenkte å finne issoleie her, det eneste å bemerke ble høyfjellskarse.

Kom til Resfjelltoppen 1161 moh kl 15, 5,1 km, 2 og halv time effektivt, 4 timers tur, 563 høydemeter besteget. Utsikten i tåkehavet var null, og det var en kald vind, så jeg trakk fort ned igjen.

Nedover mot Fjelldalen ble det stadig lettere, og sola kom fram av og til. Tilbake til Ogjerdhølua i 6 tia, 3,3 km fra toppen. Tåka var adskillig lettere, og nå kunne Vidmyrene skimtes utover. Nedover mot Storslåtta ble det fin utsikt ut myrene, men fjella kom aldri fram.

Ned til bilen kl 19, 9,8 km totalt, 4,7 km fra toppen. En fin 4-5 timers tur som jeg brukte 9 timer på.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments