brattskopp.jpg

Startet 1030 ved Remmabekken på østsida av Skarvatnet på Oppdal, 918 moh, 12 pluss, fint, lettskya sommervær. Tok sti og vei bratt opp til Vekvesetra. Herfra går det fin, velbrukt sti rett opp på nordsida av Remmabekken.

Bratt og drygt oppover, det krevde sine pauser. Lengre opp i fjellheia krysset en del velbrukte saustier stien, men greit å finne hovedstien opp. Etter en drygt time kom jeg opp til tjønna på 1263 moh, 2,4 km opp fra Skarvatnet. Det er fin sti helt fram til bua på vestsida av tjønna, men ingen videre. Jeg gikk på østsida av tjønna og oppå vannskillet sørom og lunsja der i ett tida i vakkert sommervær, dog en iskald sønnavind. Videre sørøstover, først ned på myrdraget på 1270 moh nivået og så øst til Svarttjønna. Her ved hytta på sørsida av tjønna tok jeg en pause for å studere traseen oppover.

Jeg gikk så ned til tjønna, inn til bekken i sørøst, og så bratt opp den nordre bekken opp til ei vid og stor reinrosehei. Denne var ei riktig fin og artsrik oppover, gikk bratt rett opp denne. Svingte så opp kanten og opp på det store blokkhavet på 1480 moh. Issoleie står rikelig her, men er nå helt avblomstret. Fra blokkhavet ser en toppnivået som ei ubestigelig ur rett fram, men hold til venstre/ nord, her er et relativt slakt, smalt skar på skrå opp mot toppen. Jeg fulgte dette til topplatået, vel oppe passet jeg på å merke nedgangen min med varder.

Kom til toppen av Brattskarven 1578 moh kl 1600, 6,7 km på 3 timer effektivt, 5 timers tur hittil, 660 høydemeter besteget. Fremdeles godt og vakkert sommervær, men den kalde trekken fra sør gjorde det godt å finne ly på nordsida av varden. Utsikten her fra Brattskarven er sjeldent storslagen, få fjell her omkring kan by på frisyn til Sylane, Rendalssølen, Rondane, Snøhetta, Storskrymten, Sunndalstinder og Innerdal, et mektig Trollheimspanorama med Kråkvasstind, Okla, Gjevillvasskamman, Blåhøa, Snota, Svarthetta og Trollhetta, og i tillegg kystfjell som Ruten!

Vegetasjonen ved varden var temmelig sparsom, det var imidlertid rikelig med issoleie og norsk malurt, begge ganske vanlig på toppene rundt her. Været gikk mer og mer over i svart, så jeg trakk nedover i samme rute som opp. Fant vardene min på kanten, fin og bratt rute ned til blokkhavet. Videre over kanten og stupbratt ned reinroseheia og så ned bekkekløfta tilbake til Svarttjønna. Videre vestover myrdraget, oppå salen igjen og tilbake til tjønna på 1263 moh, 4,3 km fra toppen, kl 1900. Her gjorde det godt med noen store slurker friskt fjellvann og kveldsmat! Fant igjen stien ned fjellheia til setra, lett og raskt å gå den ned.

Tilbake til bilen kl. 2000, 918 moh, 13 km, 10 timers tur i dag til et av de absolutt beste utsiktpunkt like sørøst for Trollheimen og en helt fantastiske reinroseheier, spesielt på sørvestsida.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments