fagerlibygda

Startet ved Vejrvatnet halv elleve, 654 moh, 12 pluss, stillt og lett gråvær, toppen av Ilfjellet i tåke.

Gikk traktorveien videre inn til Storvatnet og tok saustien opp i fjellet. Fast sti til saltstein oppi Fagerlibygda, herfra godt å gå i lyngfjellhei videre. Først via ei fin lita reinrose hei, så opp til ei tjønn innunder Nordbyghåmmåren og lunsja der. Nå var det blitt lettere vær, riktig godt og varmt! Men Trollheimen var dekt av regn. Tok så opp på sørsida av Nordbygdhåmmåren og over mot selve toppen av Ilfjellet. Det er ikke så enkelt å gå seg rett på selve toppvarden, en direkte og fin trase er å gå rett ned på tjønna i nord, ta bratt rett opp langs bekken opp til blokkmarka og så vende litt mot nord de siste hundre meter.

Kom til toppen av Ilfjellet 1218 moh kl 1500, 3 timer effektivt, 7,2 km, 564 høydemeter besteget.

Men så kom regnet fra både øst og vest, og det la seg tett tåke. Temperaturen var fremdeles sommerlig så jeg satt en time oppå toppen for å se om været bedret seg. Det gjorde det aldri så i 4 tida gikk jeg nedover. Jeg holdt samme trase nedover, i den tette tåka var det greit å bruke gps for å finne ruta ned.

Tilbake til bilen klokka 19, lett regnyr, 10 pluss. Totalt 14,6 km i dag, 7,4 km fra toppen av Ilfjellet, 9 timers tur.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments