jorunholet.jpg Startet fra Austistua Trønsdal kl 10, 5 pluss, 261 moh, opplettende og antydning til sol, en vakker høstdag! Gikk bratt opp bakkan via Løvåsen og videre seterstien til Litjtrøkna. Her kom jeg inn på den rødmerkete turstien til Storfjellet og fulgte denne bratt opp langs canyon i Litjtrøkna. Krysset Litjtrøkna fremst i Slettdalen og gikk opp dalen på vestsida av elva.

Gikk bratt opp bekken innerst i dalen ved Trønsdalshøgfjellet og kom oppi Vargatela. Fin, lettgått fjellhei oppi her. Det er greiest å gå opp mot 840 moh nivået og så gå like vestom dette, før en tar bratt opp til toppen av Jørunholet. Jeg tok en bedre lunsj midt oppi Vargatela med utsikt til Trollheimen og Storfjellet. Hittil en vakker dag, men nå kom det inn mye vær fra vest, og ganske fort ble det tett regn over Trollheimen og lett duskregn her. Da vi kom over 850 moh ble det nysnø å gå på, noe som vakte stor glede hos Pia!

Kom til toppen av Jørunholet kl 16, 7,4 km hit på 4 timer effektivt, 672 høydemeter forsert, nå var det blitt sludd og gråvær. Utsikten til Trollheimen og det meste av Trøndelag var borte i regndisen, men sikten var bra nok til å se ned i Fossdalen. Været frisknet stadig på, så vi forlot tanken om å gå videre til Snipen idag. Tok heimover i samme trase rett ned Vargatela, her tok vi rett ned bekken istedenfor den lengre svingen bak Trønsdalshøgfjellet. Ut Slettdalen og krysset Litjtrøkna, nå var det kun lett regnyr. Tilbake til turstien og ned til brua ved Litjtrøkna. Her smakte kveldsmaten godt, trass i et økende regnvær. Herfra er det kun en rask og liten time ned til Trønsdal. For å variere tok jeg den vestligste og bratteste seterstien ned.

Tilbake til Trønsdal kl. 2000, striregn, 7 pluss. 14 km på 6 timer effektivt, 10 timers tur.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments