elheng_copy.jpg

Startet i Vålåskaret kl. 10, 480 moh, 5 pluss, trist grått vestavær, regnyr. Stille og folketomt, krøttera var hentet hjem for vinteren. Jeg gikk den rødmerka stien til fjells. Forbigående opplettende vær, oppunder Saudauden var det flekkvis nysnø. Etterhvert som jeg kom oppå Saudauden, ca 800 moh, ble det mer heldekkende snø. Men regnet økte på.

Jeg tok en kort lunsj og gikk oppå framtoppen nord for Mjukinn, ca 830 moh, like vest for stien. Her er det ei fin reinrosehei og et flott vidskue ut mot Trollheimen og inn over Resfjellet. Utpå ettermiddagen bedret været seg og jeg bega meg videre. Over 900 moh ble det mer heldekkende snø, og ved Eltjønn nivå nesten “skiføre”. Nå hadde sola kommet fram og det ble riktig hyggelig vinterstemning i Resfjellet! Selv om våt og løs snø, så var det greit å gå oppover. Oppunder selve toppen, fra 1100 moh, ble det kaldere snø, og greit å gå oppå det siste stykket.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh kl 15, 7 km (via reinrose-framtoppen), 3 1/2 time effektivt, 5 timers tur sålangt og 681 høydemeter besteget. Utsikten nord til Trøndelag var noe grå i dag, dog Orkdalssfjorden var blank og fin nordover. I øst mye skyer og vanskelig å skjelne Sylane, mens Trollheimspanoramaet ble utpå kvelden helt klart med Snøhetta i sør. Været var nå fint med slørsol og lite truende vær i vest. Startet nedturen kl 18. Raskt og greit nedover på snø og etterhvert snøslaps. Ved solnedgang i Saudauden tok jeg meg et kort aftensmåltid. Herfra var det snøfri sti helt ned.

bakkesote.jpg

Tilbake til bilen i ni tia, 2 1/2 time ned fra toppen, totalt 13 km idag på 6 timer effektivt, 11 timers tur. En spesiell Resfjelltur med søteblomster i Saudauden og skiføre på toppen først på høsten!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments