orkel.jpg

Startet kl 1100 ved Orkelsjøen, 1065 moh, 4 pluss, solskinn og lettskyet vær. Det er høst, bjørka flammer i gult! Gikk opp forbi hytta nærmest utløpsosen, her er ingen sti til fjells, den starter trolig lenger nord ved naustene (Red: P  og stistart ved nausta). Fikk derfor noe kratt og myr å bale med før jeg kom inn på den flotte, hardtrampa stien. Etter kort tid i fattig vierhei, kom jeg oppi den fantastiske reinroseheia ved 1200 moh.

På opptur gikk jeg litt langt nord før jeg skrådde tilbake og opp i de store engene. På nedtur fant jeg ut at beste traseen faktisk er rett linje rett ned fra toppen, det er virkelig fint og godt å gå i disse engene! Tok meg en bedre lunsj oppi engene på ca 1300 moh, nå var det riktig vakkert høstvær med blank, klar sol og lett sønnavind. Det lukter vår oppi her, etter det heftige snøfallet sist helg er jorda gjennombløt, men tørker nå raskt i sola. Videre opp mot toppen, fra ca 1450 moh blir det brattere og løsgrus rasmark med mye rødsildre.

reinros.jpg

Kom til Orkelhøa 1524 moh kl 1430, litt kald høstvind, presis 2 timer effektiv gange opp, 4,2 km, 459 høydemeter besteget. Det er et virkelig storslagent rundskue herfra til det meste av Midt-Norge. I nord så jeg masta på Vassfjellet, videre Sylan, Forollhogna (nabofjell i øst), Håmålfjellet, Elgpiggen, Rendalssølen (3 topper), Storsølnkletten (2 topper), Tron, Høg-Gia (nabofjell i sør-øst), Rondane rett i sør, Knutshø (2+1 topper), Snøhetta, Sissihø, Ålmannberget, i vest Storhornet, Okla, Gjevilvasskamman, Blåhø, Blåøret, Brattskarven (den dekker Trollhetta), Grythatten, Trollhøtta, Resfjellet, Ramsfjella og Ilfjellet.

Utpå ettermiddagen ble det markant gråere og det trekker inn fra vest. Jeg luntet derfor nedover igjen, nedi de fenomenale engene med reinrose. Nedi reinroseheia letnet været igjen og sola kom fram og varmet godt. Jeg satte meg derfor rett ned, fotograferte reinrose og nøt fjellivet ei god stund !

Tilbake til Orkelsjøen kl 18, 8,3 km totalt i dag, en flott 4 timers tur som jeg brukte 7 timer på. Ennå vakkert vær, men nå gråner det kraftig på i vest!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments