hogho.jpg

Startet ved bommen under skiferbruddet kl 1100, 957 moh, null grader, stille. Kram nysnø dekker veien og fjellheia. Jeg gikk på skrå ned til Grøna, krysset elva og gikk videre over myrene og opp i bjørkeskogen på Høghø sida.

Snøen ble tørrere etterhvert som jeg kom høgere opp i fjellet, oppi Høghøa ble det nesten blåswix skiføre. Det var en kald vestavind så jeg fant meg le bak en stor stenblokk. Her inntok jeg en bedre lunsj, nå varmet sola riktig godt! Videre oppover er det greiest å gå i fjellheia lengst utpå kanten mot Grøndalen. Hele veien oppover er det nydelig reinrosehei, den er nå is og snødekt. Like før toppen valgte jeg å gå litt nordøst av toppen i le av vinden, i roligere vær er det fint å gå direkte på.

Kom til toppen av Høghøa 1308 moh kl. 1430, 2 t effektivt, 4 timers tur på 3,7 km, 351 høydemeter besteget. Utsikten var heller dårlig i dag, vestavær herjet med snøbyger i Svarthetta, Blåhøa og Kamman. I sørvest er Gjevillvatnet. Østover var det bedre sikt mot Granasjøen og Nerskogen. Rett sørøst er Brattskarven. Alle fjell er nå snøkvite, snøgrensa er ved 7-800 moh. Bega meg nedover igjen i 15 tida. Hittil hadde det vært stri vestavind og lette snøbyger, men nå lettet været noe. Nedi Grønadalen var det nå nesten vindstille, så jeg satt ei god stund på en snøfri reinrose rabbe og varmet meg i sola.

Tilbake til bilen kl 1800, 7,6 km totalt idag på 4 timer effektivt, 7 timers tur. Høstens første snøtur til et av beste utsiktspunkt i øst-Trollheimen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments