grafjellet.jpg

Startet fra Heldalen 1030, 813 moh, klar blank sol, 7 pluss og heftig sønnavind. En nydelig høstdag med snøkvite fjell! Gikk turistlinja nordover opp til vasskillet.

Stien var gjørmete og våt nå etter alt regnet den siste tida. Tok så opp over bløte myrer sørover og opp i Storbekkøyan under Gråfjellet.

Oppover fra Storbekkøyan, ca 950 moh, ble det sammenhengende snødekke (“skiføre”). Det har vært frostnetter, så snøen var hard og fin å gå på. Gikk mot toppen oppetter bekkdalen. Like før jeg kom til TT-stien tok jeg en bedre lunsj i steksola.

Denne bekkdalen er en fin trase, bekken slutter like nord for toppen, her gikk jeg rett opp og fikk en fenomenal utsikt over hele Jøldalen med Jøldalsvatnet. Gikk oppover bekkdalen rett mot toppen i nydelig skiføre!

Kom til toppen av Gråfjellet 1243 moh kl 1500, 3 timer effektivt, 6,5 km, 430 høydemeter besteget. Nydelig solskinn, riktig godt senhøstvær oppå her, dog en sterk vestavind rev godt og det var truende skyer over Snota i vest. Fra Gråfjellet er det et utsøkt nært panorama til Trollheimen og spesiellt til nabofjella Blåhø, Svarthetta, Rognnebba, Snota og Trollhetta. Østover så jeg snøkvitt Ilfjell med Sylan og Forollhogna bak, i sørøst Ramsfjella, Trollhytta, Grythatten, Brattskarven og Blåøret. I sør er Høghø med Storhornet og Kråkvasstind bakom. I dag var Dovre innhyllet i skyer.

Etter en halvtime kom skyene litt for tett på så jeg trakk nedover til Storbekkøyan. Kom ned hit i 17 tida og tok skrått østover og tilbake til TT stien fra Jøldalen til Heldalen.

Tilbake til bilen 1830, 12,5 km totalt i dag på 5 timer effektivt, en tur jeg brukte 8 timer på.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments