storhorn.jpg

Startet ved ferista like under hyttefeltet oppom Bree kl 1030, 682 moh, 1 pluss, lettskya og nesten stille. Gikk veien opp til Breesbekken, og tok så stien oppover langs vestsida av bekken, fin hardtrampa sti til fjells.

Tok lunsjen oppe ved tregrensa, like oppom der Breesbekken svinger inn i dalen inni Storhornet. Skyene hadde nå trukket bort, sola stekte varm og sommerlig!Videre oppover er det ingen stier, en kan velge å gå dalen oppover eller ryggen i øst (mot Gjevillvatnet). Nysnøen som kom er nå nesten borte, det så ut til å være isete i dalbotn, så jeg valgte å følge ryggen oppover.

Oppover ryggen er det fin lavvokst fjellhei opp til 1300 moh, derfra til topps steinur. Det var bare et tynt nysnølag i heia, i steinura mer sammenhengende snødekke. Snøen var fast og fin å gå på.

Kom til toppen av Storhornet 1584 moh kl 1530, 3 timer effektivt, 6 km og 5 timers tur, 907 høydemeter besteget.En kald trekk oppå her til å begynne med, men den stilnet, det ble riktig varm påskestemning å sitte i solveggen på steinbua og se på Snøhetta!Storhornet har en sjelden fornem panoramautsikt til Rondane, Dovre og Trollheimen, spesiellt i dag med krystallklart vær med nysnø på alle topper. Mot nord Svarthetta, Trollhetta, Blåhø, Snota og Gjevillvasskamman, videre i nord Okla, Neådalssnota, hele fjellrekka i Innerdalen med Dalatårnet, Trolla og Skarfjellet, videre Nonshø og Kråkvasstind i Storlidal. Snøhetta, Larstind, Svånåtindan og Storskrymten blinket snøkvite oppå Dovre.

Etter en times nytelse i solveggen, begynte jeg på hjemturen. Jeg bestemte meg for å skli snøfonnene rett ned i dalen. Skikkelig moro nedover silkeføret, men nedi dalen var det mye glatt is, så jeg skrådde utover mot ryggen og gikk ned der isteden.Ved 17 tida var jeg tilbake til stiens begynnelse nederst i dalen, og tok meg en matbit i solnedgangen. Herfra er det fin sti ned til hyttene, rask og lett å gå.

Tilbake til bilen kl 19, 11,8 km totalt på 5 timer effektivt, en tur jeg brukte 9 timer på. Nå hadde sola gått ned, det var absolutt klart og frost. En lettgått tur til et av de beste utsiktspunkt til alle stortopper i Trollheimen og Innerdalen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments