svarthatten.jpg

Startet ved Resheim kl 10, 8 pluss, 493 moh, lett gråvær, nesten stille. Gikk TT stien ned til brua over Resa og videre over de store myrene sørover til Raudfjelløyan. Fra setrene går stien opp skogen på nordvestsida av bekken. Lauvet er nå avfallende og i sterke gule og røde høstfarger, oppi fjellet står bjørka naken.

Videre opp veien på andre sida og fin myrsti til Sausetra. Hit er det 4,8 km og nesten 2 timer å gå, 707 moh. Fra Sausetra er det god sti til nordenden av Raudfjelltjønna, ned til en fin sandstrand. Fra sandstranda må et tungt og kupert myrparti krysses rett over for å komme borttil Hattan. Vel over er det tørr og fin fjellhei videre. Jeg gikk oppi skaret mellom Midt- og Svarthatten, og tok bratt til topps.

Kom til Svarthatten 938 moh kl 1500, 7,8 km så langt, 3 timer effektivt, 5 timers tur og 445 høydemeter besteget. Nysnøen som var kommet er borte, kun flekkvis over 1400 moh. Det ser greit ut for fotturer til storfjella i Trollheimen!

Svarthatten er en fin utsiktstopp inni Trollheimen med Trollhetta og Rindhatten nært ved med Bjønnaråa og Storrindvatnet i mellom. Nabofjellet i nord er Raudfjellet. Nordover er det nydelig frisyn mot Litjrindvatnet og Bolmetrollhøtta, utover hele Stormyrtelet med Rinna og Helgetunsetrene innunder Hatten, Gaddfjellet, Hølstoen, Romundstadbygda, Tifjellet, Rindal og Ruten bakerst. Videre østover forbi Raudfjellet sees Astrupsjakta på Løkken, Orkdalsfjorden, Resfjellet og Ilfjellet. Lengre øst/ sørøst var det så grått i dag at det var lite å se i den retning. Rett sør er Hattan, Midthatten først, videre Børter Hatten og Tovdalsberget bakerst.

Etter en times matpause og nyting av frisynet luntet jeg nedigjen fra Hatten i rett linje ned mot myra. Helt nederst er det noen stup, jeg måtte litt tilbake for å komme ned. Fant en bedre trase over myrene og videre til sandstranda nord i Raudfjelltjønna. Tok så samme sti nedover via Sausetra, ned til vadet i Raudfjellbekken og helt ned til Raudfjelløyan.

Tilbake til Resheim og bilen kl 19, 7,6 km ned fra Svarthatten, 15,4 km totalt idag på 5 og en halv time effektivt, en tur jeg brukte 9 timer på. 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments