vala.jpg

Startet ved Vålåskaret halv elleve, 6 pluss, 483 moh, en vakker, vindstille solskinnsdag. Akkurat i det jeg begynte å gå steg sola opp over Kveldshomna! Jeg tok idag den klassiske rødmerka stien oppover. Bjørkelauvet er nå helt borte, skogen er lett og åpen. Etter en liten time kom jeg opp til stikrysset ved Mjukinn. Videre rett nord oppimot de rike kløftene og så østover opp Saudauden og oppi snaufjellet.

I ett tida var jeg nesten kommet opp til Eltjønna, her fant jeg en snøfri plass i steksola og tok lunsjen min. Videre oppover Elhenget var det nesten snøfritt oppover stien, endel snøflekker ved siden. Oppå tusen moh like under toppen var det litt mer snødekke, den var ganske fast og fin å gå på.

Kom oppå Resfjellet 1161 moh kl 1500, heftig sønnavind, lite snø ved toppen, 6 km hit opp, 3 timer effektivt og litt over 4 timers tur, 681 høydemeter besteget.

Utsikten fra Resfjellet er et meget imponerende 360 graders skue til Midt-Norge. I dag ville jeg se nærmere på utsikten nord/nordvest, til fjella mellom Hjelmen og Orkdalsfjorden. Etter Hjelmkona og Saufjellet kommer fjella ved Valsøyfjorden, bl.a. Tindan og Storfjellet, med Stabblandet og Tustna utom. Videre Blåfjellet, Dyrstolen og Hornfjellet. Mellom de to siste er Korsbakkfjellet utpå Ertvågsøya. Fra Hornfjellet via noen lavere fjell (Storbekkdalsfjellet, Gråfjellet) til Knippelfjellet på vestsida av Kårøydalen, rett bak dette, nord av Vinjefjorden, er de markante Steingeita og Todalsfjellet i Aure. Foran Todalsfjellet sees Snipen/Jørunholet. Neste er Ruten. Like øst for Ruten kommer den markante Fonna uti Årvågfjorden (med Tjeldbergodden). Så kommer Hogsgåsa og Gråurda i Snillfjord, Omnsfjellet og rett før Orkdalsfjorden det markante stupet på Rabboren.

Det var meldt regn til kvelds idag, det var sterk sørvest vind nå og det drog inn skyer så etter en halvtime tuslet jeg nedover igjen. Kom ned til bilen i skumring og tett tilskyende kl 1800, nesten 5 timer effektivt, 9 timers tur i dag på 12 km.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments