omnsfjellet

Startet ved Bjørkøybekk parkering på Hemnkjølen kl 930, 334 moh, 1 pluss, stille gråvær i soloppgangen. Gikk veien opp forbi Rødekorshytta til veikrysset før Fjellkirka. Her var et skilt “Kjentmannsprøve” og myrsti videre merket med røde/kvite pinner. Tung og våt myr å gå i oppover med et tynt snødekke. Været blir stadig bedre, sola skinner nesten gjennom skyene.

Følger den rødmerkete stien nesten opp til Gryta, her tar den bratt til høyre opp Kneppfjellet. Jeg gikk rett fram og bratt oppå Svartholhausen, ca 800 moh. Nesten skiføre oppover, men alt for løs snø. Videre nordover fjellheia og kom til Omnsfjellet 830 moh kl 1230. Hit opp var det 5,7 km, 2 og en halv time effektivt og 3 timers tur. 496 høydemeter besteget. En svak kald vind oppå her, god le av varden, så jeg satt en times tid og nøt lunsjen i et fenomenalt rundskue over Trøndelag og Trollheimen i sør.

Tilbake til Svartholhausen kl. 1400, 1,2 km en vei fra Omnsfjellet. Her frampå er det en spesielt fristilt utsikt sørover til Ilfjellet, Resfjellet, Trollheimen, Innerdalsfjella og nabofjellet Ruten. Gikk så bratt ned til skaret før Kneppfjellet og tok her en tepause i sonedgangen.

Tilbake til parkeringa i halv fem tida, 11,4 km totalt på 4 og en halv time effektivt, 7 timers tur i dag.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments