pikfjellet.jpg

Startet ved parkeringa like før Minillkroken kl 1000, 6 minus, 766 moh. Stille og helt klar blank blå himmel i soloppgang! Drøyt en halvmeter snø, ganske fast og tynt nysnødekke oppå, et godt silkeføre idag.

Gikk veien oppover forbi Minillkroken, godt skiføre, lett å brøyte seg løype. Oppom Minillkroken rente jeg ned på de store myrflatene på Heldalen, her var snøen mye fastere, nesten skare. Med et par cm nysnø oppå ble det et fantastisk silkføre på myrene og i snaufjellet i dag! Gikk først i retning Langjørgen, en spesiell flyttblokk innunder Pikfjellet, før jeg dreide sørover for å gå opp på den sida. Fant meg en fin snøskavl med strålende varm sol og inntok der en lengre lunsj. Herfra var det kun et kort stykke rett vest til topps.

Kom til toppen av Pikfjellet 990 moh kl 1400, 2 timer effektivt og 4 timers tur på 5,1 km, 224 høydemeter besteget. Her oppi snaufjellet var sørvesten ganske heftig, snøføyka drev godt rundt varden. Tok en del bilder oppå her av Trollheimsfjell i vakker kvit vinterdrakt. Utsikten fra Pikfjellet er vid, mot nord er Resfjellet, Vassfjellet og Ilfjellet, østover ser vi Ramsfjella, Trollhytta og Grythatten, rett sør er Leverkinna, Brattskarven og Blåøret. I sør og sørvest er Trollheimsfjella Høghøa, Kråkvasstind, Okla, Blåhøa og Svarthetta. I nord er nabofjellet Gråfjellet.

Etter en kort pause oppå her rente jeg ned igjen i rett linje tilbake til Heldalsmyrene. Det ble nå en nydelig solnedgang over Høghøa! Tilbake til bilen 1530, 3 timer effektivt og 5 timers tur på 10,1 km totalt.

Bilder fra i dag:{phocagallery view=category|categoryid=95|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 


Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments