solhau.jpgStartet fra parkeringa oppå Sørøyåsen kl 10,  5 minus, blank blå himmel, vindstilt og vakker soloppgang over Leverkinna! Rente ned til Minilla ved Mariuskroken i  gode skispor, riktig godt silkeføre.

Videre over Minilldalsmyrene og inn Skrikdalen. Tok en kort pause her ved “påskerasteplassen”,  3,4 km hit fra Sørøyåsen. Klokka var nå 11,  sola var bare såvidt over Høghøa!

blahoa.jpg

Fulgte skisporet videre, det gikk opp og dreide så sørover bak Solhaugan før det gikk oppå Kløfthaugan. Hit var det 5,2 km fra Sørøyåsen og 931 moh. Her tok jeg en bedre lunsj med et nydelig fjellpanorama rundt meg. Høghøa rett i sør, videre Kråkvasstind, Okla, litt av Hemre Kamb, Blåhøa og Svarthamran i nordvest. Rett vest vider seg Minilldalsglupen og ret nord ruver den mektige Svarthetta.

Rente så i gode spor og supert silkeføre ned til Minilldalssetrene hvor jeg fikk en vakker solnedgang over Høghøa. Skisporet gikk videre oppå Sørøyåsen etter hytteveiene.  Tilbake til bilen i tre tia. En riktig fin runde idag på 11 km totalt.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments