img_2760.jpg

Kjørte oppover dalen i tett tåke, oppå Nerskogen lettet tåka og det ble helt klart. Parkerte ved returstajonen ved Bruløkkjsetra. 10 minus, kl. 1030, 776 moh,  helt stille.

Gikk opp langs Grøna forbi hytta, godt skiføre i skogen, men isskare på myrene. På åskammen oppom hytta kom jeg innpå scooterpreparert  løype,  den starter på  Nerskogen og går oppi Skaret.  Fulgte denne til jeg kom oppi Grønadalen, og fikk en nydelig soloppgang over Nonshøa. Her tok jeg rett opp (rett nord) mot Grønhøa og tok meg en bedre lunsj i solsteken med nydelig utsikt sørover til Svahøa og Snøhetta. Virkelig fint skiføre oppover, kaldt, tørt silkeføre med et tynt islag oppå. Fortsatte videre mot toppen i en østlig runde. Oppå 1090 moh ble det lite snø, isete og drevbårat, jeg gikk på fotan det siste stykket.

Kom til toppen av Grønhøa 1157 moh kl 1330,  384 høydemeter besteget, 4,3 km på 2 timer effektiv, 4 timers tur sålangt. I praksis vindstilt oppå her!

Utsikten sør og vest mot Trollheimen var krystallklar idag! I nordvest ruver Svarthetta med hele Minilldalsglupen foran, videre Svarthamran, Høghø (dekker Blåhøa som ligger bak), Hemre Kamb, Okla, Tyrikvamfjellet og Svahøa. Fra Grønhøa er fin oversikt østover mot Granasjøen og hele Nerskogen med Sørøyåsen. Det ble en riktig vakker solnedgang over Svahøa, før jeg rente ned igjen i godt silkeføre  til Grønadalen. Tok det preparerte sporet utover og ned mot hytta. Det var blitt ganske isete på myrene utover nå, og vondt å renne.

Tilbake til bilen kl 15, en riktig hyggelig topptur på 9,2 km t/r, 3 timer effektivt, 5 timers tur idag. Riktig vakker, stille vinteraften, helt klart og ti minusgrader.

Flere bilder fra i dag: {phocagallery view=category|categoryid=75|bgcolor=black|detail=3|displaydescription=0|displayname=1|type=1}

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments