nyttaar.jpg

Ved Å var det isete og lite snø, men da jeg kom oppover Resdalen ble det etterhvert riktig fin vinter og kaldt vær! Startet fra Kåsan kl 1000, 4 minus, 475 moh, litt vind, helt skyfritt og nydelig blank klar sol.

Det  var gode skispor oppover forbi Snoenssetra, kaldt, litt tregt føre, ingen smøreproblemer idag, et fantastisk puddersilkeføre, kan ikke bli bedre!

Oppe ved nederste høylua kom jeg innpå det maskinpreparerte skisporet fra Å stadion, det ble rene fornøyelsen opp til Ogjerhøyløa. Ved Høylua i 12 tia, 3,9 km, en times tur. Litt kald vind oppover Vidmyrene, det var godt å komme i le ved Høylua og få seg en kopp varm te.

Klemte så på skifellene og tok fatt på hengene oppover Resfjellet. Det var fine spor, endel hadde gått her i helga, og det var en foran meg i dag. Et eventyrlig pudderskiføre oppi fjellet, litt drevbårat men slett ikke isete!

Kom oppå Resfjellet 1161 moh kl 1330, 6,7  km sålangt på 2½ timer effektivt, 686 høydemeter besteget. Litt drevbårat og hardt oppå toppen, men ingen is.

Utsikten var krystallklar nordover, men mot øst mer skyer og over Ilfjellet hang det skyer og dekte toppen. Dovre og Innerdalsfjella var også i skyer, mens Trollheimspanoramaet var helt klart og nydelig, med Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, Neådalssnota og Snota i fremste rekke.

Oppå toppen var det nå en iskald vind, så jeg balla meg inn i fjellduken og tok en bedre lunsj med et fantastisk utsyn nordover til Trøndelag. Etterhvert fikk jeg en vakker solnedgang over Trollheimen, det ble tid for nedtur.

Nedturen ble i dag en rask glede! Med en slik eventyrlig puddersnø var det bare å slippe på nedover hengene. Tilbake til  Ogjerhøylua etter tre kvarter for en rask tekopp. Cruiset så  utover Vidmyrene i velpreparerte spor i en utrolig vakker og klar kveldsstemning!

Tilbake til bilen kl 15, 5 minus, 13,6 km på 4 timer effektivt og 6 timers tur.

Årets første toppskitur i et helt utrolig fint silkeføre!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments