grondalen.jpg

Startet 1030 ved returstasjonen ved Bruløkkjsetra i 3 minus, 776 moh, helt klar himmel, vindåt. Tok oppover langs Grøna i en fantastisk isskare, i en skogkrull ved bekken lå den grønne returglasscontaineren.

Helga hissige storm hadde løfta den fra returstasjonen og slengt den til skogs, på den reisa hadde alt glasset dryssa ut! Gikk i hard isskare opp forbi hytta opp til det preparerte sporet. Det var kjørt her i går (?), så det ble en fin tur oppi Grønadalen.

Oppi Grønadalen var det blank, slett isskare utover myrene. Jeg tok av fra preppa sporet og bratt opp mot Høghøa. Vondt å gå over myrene men ikke så ille i skogen oppover. Tok en lengre lunsj bak noen store flyttblokker i le av den heftige vinden. Planen var Høghøa i dag, men jeg så nå at det ville bli fottur, det var ikke mulig å renne ned igjen. Dagen var for kort til dette, så jeg tok turen til Grønhøa istedet. Jeg gikk opp den bratte bekkdalen like nord for toppen, inni dalen voldsomt drevbårat, men fin, fast puddersnø. Over tusen moh var det stort sett fint og bart, godt å gå til fots.

Kom til toppen av  Grønhøa 1157 moh kl 1400,  384 høydemeter besteget, 5,6 km på 2½ timer effektiv, 4 timers tur sålangt. Ganske avblåst oppi her! Flott utsikt til Svarthetta, nabofjellet Høghøa, Hemre Kamb, Tyrikvam og Svahøa. Fjella omkring er mest svarte, lite snø. Granasjøen er som er blank glassrute, helt rensopt av stormen i helga.

Sola gikk nå ned over Svahøa, jeg tok bratt ned bekkdalen igjen, og til isskaren i Grønadalen.  Fint  føre utover det preparerte sporet, men vondt å renne på isskaren videre nedover forbi hytta og ned til veien.

Tilbake til bilen kl 1600, en vindfull topptur med nydelig nær utsikt til Trollheimen på 10,1 km, 6 timers tur.

Bilder fra idag: {phocagallery view=category|categoryid=73|bgcolor=black|detail=3|displaydescription=0|displayname=1|type=1}

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments