Startet fra p-plassen oppå Skavlia østom Hølstoen i 1030, 4 minusgrader, helt stille. Det snødde tett da jeg kom, men nå var det opphold, og sol på fjelltoppene omkring. Gikk fint preparerte spor innover mot Hølstoen.

stormyrtelet.jpg

I maskinpreparert spor, som nå var dekt av 5-10 cm nyfallen snø, var det fint å gå oppover mot Hyttefeltet. Tok feil maskinspor, et merkebånd hang å vifta mellom de traseene,  men dette gikk oppi tunet på ei hytte oppunder Rindåsen. En tekopp med sjokolade smakte her godt, fra verandaen var det utrolig fint vidskue innover Stormyrtelet med Rindhatten og Bolmetrollhøtta i morgensol bakom!

Rente herfra bratt ned på det maskinpreppa sporet innover mot Stormyrtelet. Ikke langt fra grensa til landskapsverneområdet stoppet prepareringa. Herfra var det fint og nygått skispor videre. Gikk en liten km til og tok en bedre lunsj i morgensola i Trollheimen.

Videre innover og forbi Grønhaugen greit og raskt å gå i skisporene, nå var det riktig vakkert vær og sola skinte. Kom til Helgetunsetra halv tre, 7.3 km fra parkeringa på nesten 3 timer. Stille skyfritt nå, med sol på Svarthatten, Raudfjellet, Gaddfjellet og Bolmen. Sola hadde akkurat smøget seg ned attom Rindhatten.

Tilbake til Hølstoen utover Stormyrtelet i de samme spora i godt silkeføre. Oppi hyttefeltet kom opp en sjelden diger fullmåne i nordøst. Nå ble det et utrolig kraftig lys over Hølstoen og alle fjella skinta opp gullgult!

Flere bilder fra i dag:
 

Tilbake til bilen halv fem, 14,5 km idag på 4 timer effektivt, 7 minusgrader.

En riktig god skitur på  6 timer, nå er det godt og mjukt skiføre i Trollheimen!  

 

Save

Save

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments