stuggu.jpg

Startet fremst i Stuggudalen ved Hostoveien i 10 tia, 6 minus, 255 moh, kald, klar soloppgang og helt stilt!

Innover mot Stuggudalssetrene var det oppbrøyta vei og p–plass. Herfra hadde “bonden” kjørt opp snøvei bortover myra og bortil skogen hvor stien tar bratt oppi Stuggudalen.  Greit å gå så langt altså, men videre ble det tung og dyp nysnø å vade skia i ! Plutselig kom det en på scooter oppover, da ble skituren videre en fryd i silkeføret og varm sol fra nesten skyfri himmel!

Videre oppover nesten fram til Stuggudalstjønnen og svingte så nordover. Scootersporet gikk like under trig. punktet på 420 moh, her gikk det rett vest og borttil ei hytta. Det ble et tungt slit opptil trig.punktet, sola stekte og det var vindstilt. Herfra tok jeg rett opp ryggen i retning Slettfjellet. Oppved tregrensa er det ei lita hytte på andre sida av bekken, på ryggen ble snøen stadig fastere og det ble lettgått silkeføre oppi fjellet.

Men vinden friskna på adskillig, og jeg trakk et hakk ned og laget med et lite kaffebål og en bedre lunsj rett oppom de gamle setrene. Nedi her var det vindstilla, varm god sol og en nydelig utsikt til Trollheimen. Men etterhvert trakk det over skyer fra sør, det ble kaldt.

Tok så en sving oppi skaret nord av Slettfjellet, før jeg rente ned igjen til Stuggudalen. Tregt å renne nedover løssnøen i slakt terreng, lenger ned traff jeg på scootersporet og da gikk det bedre.

Tilbake til bilen i halv fem tida, en nydelig skitur på 9,5 km sørvest i Orkdalen på godt silkeføre!

Bilder fra i dag:{phocagallery view=category|categoryid=102|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 


Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments