even.jpg

iFriluft.net bringer en solnedgangstur med nydelige bilder fra Svarthetta 10. februar 2008.

Even L. startet fra Sørøyåsen Parkering med pulk og gikk inn Minnildalsglupen. Videre opp bekkdalen like sørom Søregga på Svarhetta og slo opp teltet oppå Svarthamran i nærheten av trig. punktet på 1411 moh. Gikk til topps til kvelds og overværte en fantastisk solnedgang oppå Svarthetta. Les hele historien: ifriluft.net

Bildet tok jeg 10. februar fra foten av Høghøa. Her sees lengst hit Søregga på Svarthetta, en smalere og tildels luftig oppgang til toppen. Midt i ansiktet på Hetta, deretter Nordegga, også bratt, men grei helårs rute til topps. Lengst bort (delvis i skygge) Nordryggen, den vanlige oppgangen fra Jøldalen, en fin nedrenning ved godt skiføre.

Trolig den best beste skiruta opp er bekkedalen hitom Søregga, i skyggen helt i venstre bildekant. Even L. hadde telt oppå kanten av Svarhamran (ved solknatten helt i venstre bildekant).

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments