Startet i ti tida fra parkeringa sørøstom Resvatnet, 2 minus, 508 moh, stille, lettskya med gløtt av vakker morgensol. Gikk opp skogen  på hard skare langs scootersporene opp forbi Aaltoegeajnoe via Hattan.

 

Videre opp forbi Bjørklia og nesten opp til Sausetra. Her oppom skogen var det rett og slett isskare, tynt snødekke og vondt å gå.  Krysset Raudfjellbekken. Skydekket var fremdeles ganske tett, men nå det lettet det veldig i nordvest! Videre opptil de små barflekkene oppunder Raudsfjellet, nå trakk skyene vekk, det ble en riktig trivelig matpause i steksola med utsikt til alle stortoppene i Trollheimen!

Herfra ble det fin og knallhard skare videre til topps. Vurderte ei stund å gå de siste km, men det er ikke  brattere oppi Raudfjellet enn at det er greit å skrense ned.

 

rue.jpg

Kom til toppen av Raudfjellet 952 moh i 2 tida, 7,85 km sålangt, 3 timers tur opp, 444 høydemeter besteget. Vakkert vær oppå her nå, varmt, stille og sterkt solskinn, riktig god påskestemning! Nydelig rundskue til det meste av Trøndelag og Trollheimen, i vest Saksa og Hjelmen, Surnadal og Rindal oppover, Ruten i nord, Resfjellet i nordøst, Ilfjellet og Forollhogna i øst, i sørøst Ramsfjella og i sør et nydelig Trollheimspanorama, Svarthetta, Blåhøa, nabofjella Trollhetta og Rindhatten, Neådalssnota, Såtbakkollen, Trolla, Snota, Bolmetrollhøtta, Ura og Gaddfjellet med hele Hølstoen imellom!

Det varslete styggværet i nordvest var ikke å se, kun noen lette skyflak den veien. Etter en time nytelse cruiset jeg ned på hardskaren til lunsjplassen min og videre ned til Raudfjellbekken ved Sausetra. Her kom jeg innpå scootersporene og fikk en fin nedfart videre til P-plassen.

Tilbake til bilen i fem tida, 15,7 km idag totalt,  fin femtimers tur til et de beste utsiktspunkta nordøst i Trollheimen.

Bilder fra idag: {phocagallery view=category|categoryid=97|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments