graa.jpg

Startet kvart på 9 ved Røde Kors hytta neom Ånegga, 1 pluss, 768 moh, stille, lett overskya. Fulgte gode skispor opp Heldalsveien, rett oppom Minillkroken rente jeg ned på Heldalsmyrene og gikk vestover forbi Langjørgen opp mot Telvatnet.

Nedi myrene og skogen var det helt vindstilt,  skyene trakk bort og sola stekte, nå var det riktig fin påskestemning! Vinden økte på i snaufjellet innunder Pikfjellet, her var det et fantastik silkeføre og 3 cm nysnø oppå skaren. Gikk videre flatt sørover mellom Pikfjellet og Grønlihammaren, skrådde så nordvest forbi Grønlifjellet og opp mot Gråfjellet. Passerte turislinja Nerskogen til Jøldalshytta og tok en matpause ved den lille tjønna på 1004 moh, hit var det 7 km fra Minillkroken.

Her i bratthenga under Gråfjellet var snøen helt slett og det var et fantastisk pudderskiføre, idag skulle det bli artig å renne! Klemte på fellene og gikk bratt rett opp.

Kom til toppen av Gråfjellet 1243 moh kl 1430, 9,2 km sålangt, 3 timers tur opphit, en liten minusgrad, 475 høydemeter besteget. Nydelig vidskue idag, selv om noen skyer, så skinte sola på de fleste fjell. Nabofjella i vest er et imponerende skue, med Blåhøa, Svarthetta, Rognnebba, Snota og Trollhetta, rett sør er Brattskarven og Ramsfjella, i øst Ilfjellet og i nord Resfjellet.

Etter en halvtimes nytelse, trakk det heftige skyer over Snota. Nedturen ble en utrolig artig skilek nedover bratthengene, etter kort tid var jeg tilbake ved Skrepptjønna attom Pikfjellet. Cruiset videre utover mot Telvatnet og utover myrene ned mot Minillkroken og tok her en kort rast for å se på den vakre solnedgangen over Pikfjellet.

Tilbake til bilen i fem tida, 18,7 km totalt  idag, en spesielt fin 5 timers tur som jeg brukte 7 timer på.

Årets første lengre toppskitur til et av øst-Trollheimens fineste utsiktspunkt og et aldeles himmelsk silkeskiføre!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments