hogho_copy_copy.jpg

Startet halv elleve ved returstasjonen/ grustaket ved Grøna, 9 minus, 790 moh, helt stilt, mye blå himmel, men sola var bak skyer akkurat nå. Mye nysnø og helt slett.

Tok min vante trase opp vestover forbi hytta og opp til skitraseen fra Skaret. Helt utrolig fint silkeføre idag! Skitraseen fra Skaret var ikke preparert idag,  men det var kun 7 cm nysnø oppå skaren, det var lette og raskt å gå oppi Grøndalen. Men været var som vanlig uvennlig, i dag sto det fra nordvest, et værlagt som kan være skummelt nok i Nerskogfjella. Jeg gikk over myrene og innunder Høghøa hvor jeg tok jeg lunsjen min inni skogen på ca 990 moh. Været kom nå med heftige snøbyger, men det var fremdeles ganske vindstilt.  Etter en halvtime var snøybyga reist over i Brattskarven, da tok jeg skrått rett opp Høghøa.

Oppover fra skogen til 1100 moh var det et utrolig fint silke-pudderføre, her skulle det bli artig å renne nedatt! Høgre opp ble det avblåst og isete, jeg klemte på fellene den siste strekningen. Men oppi toppen var det helt avblåst, det ble å legge fra seg skia under toppen og gå til topps. Nå var det vakkert solskinn, fremdeles vindstilt og påskestemning oppi her, selv om kulda bet godt, det var drygt ti minus.

Kom til toppen i halv tre tida, 5,6 km fra returstrasjonen,  2 ½ timers tur sålangt på 4 timer, 520 høydemeter besteget.  Like fint solvær,  det var riktig godt å sitte ved varden og varme seg i sola. Men nordvest trekken sto hardt inni Høghø stupet i nord og løfta den nyfalne puddersnøen høgt til værs. Utsikten var temmelig begrenset, Kamman, Blåhøa og Svarthetta var alle dekt av kvite snøskyer, men andre veien, østover, var det fint rundskue til Granasjøen med Ramsfjella bakom, Sørøyåsen, Leverkinna, Heisanlegget og Brattskarven.

Trakk etterhvert nedigjen, det ble vondt å “renne” nedover de knallharde drevbåran. Men fra ca 1000 moh ble det puddersnø, da var det bare å sleppe på nedover og nedi skogen nedpå myrene i Grønadalen. Lett og raskt utover langs Grøna i spora mine fra i morges, virkelig moro å kjøre ned i løssnøen i skogen!

Tilbake til bilen kl 17, 11,2 km totalt idag på 4 timer effektivt, en tur jeg brukte nesten 7 timer på.

Bilder fra idag:

{phocagallery view=category|categoryid=89|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}  

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments