ogjer_copy.jpg

Startet i 10 tida fra Kåsan i stille gråvær, 3 pluss, 475 moh. Opp til Ogjerhøyløa var det nå superpreppa og superraske spor.

Kom opp til Ogjerhøylua i 11 tida, hit er det 3,75 km fra Kåsan.  Høyløa er nesten borte i snøen, kun taket stikk opp av fonna! Fremdeles gråvær, men stilt og god temp, så jeg tok ei kakuskiv med te  i solveggen før jeg begynte å gå opp til toppen. Oppover hengene var det hardt silkeføre og nokså drevbårat på værharde plasser, men nydelig slett silkeføre i bratta opp fra Ogjerhøyløa. Oppi fjellet mye snø som dekket godt, lite åpne rabber. Det var fine spor oppover som jeg fulgte, men i helga hadde flere satt igjen skia under Elhenget og gått resten, det var nesten like greit på det harde føret.

topp.jpgVed toppen av Resfjellet 1161 moh kl 14, fra Kåsan 6,9 km, jeg hadde brukt 3 timer effektivt idag, 686 høydemeter besteget.  Her på toppen var det knallhard skare, vakkert vær rundtomkring og solskinn på Trollheimstopper og i vest, men i øst heller grått og snøvær, selvom Ilfjellet badet seg i sol. Nydelig rundskue til Trollheimen med kjente stortopper som Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, Såtbokkollen, Neådalssnota, Trolla og Snota – se bildene fra idag for flere detaljer. Gråvær til å begynne med da jeg kom oppå toppen, etterhvert trakk skyene vekk og hele Resfjellet lå badet i vårsola!

Ned igjen ble det egentlig utrolig moro å renne, men nedi henga var det store felt med drivbårer som måtte krysses med forsiktighet.  Nedigjen ved Ogjerhøyløa i 16 tida, utrolig fint å renne det siste henget og ned i flott silkeføre. Etter en tepause suste jeg nedatt til Kåsan, men nå hadde det frosse på, silkeføret holdt på å forandre seg til isskare.

Tilbake til bilen i 18 tida, 14, 9 kilometer total idag, en nydelig 8 timers tur i godt silkeføre.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments