Sollian 1049 moh med utsikt vestover til Trollhetta, Snota og Rindhatten

Startet i halv elleve tida fra Jølhaugen, 798 moh, 2 pluss. Drømmedag! Helt vindstilt, nesten skyfritt, påske! Cruiset lynraskt nedover hard silkeskare ned til Jøla og med godt feste på smørefrie ski innover mot Grønlia.


En trase jeg også bruker til Trollhetta fra Jølhaugen. Innunder Grønlia tenkte jeg å gå opp Grønlihåmmåren og runde innover til Tovdalsberga til Sollian. Jeg bestemte meg for å fortsette rett fram i det gode føret og fant meg en snaurabbe innunder Sollian.  Her ble det en lengre rast i det praktfulle påskeværet! Gikk så videre rett mot toppen, like under ble det hardt og drevbårat, så jeg gikk til fots det siste stykket.

Kom til  Sollian 1049 i 3 tida, par timer effektivt og 7 km fra Jølhaugen. 293 høydemeter besteget i dag. Sjeldent praktfullt vær oppå her, helt blikkstille, sterk blank sol og lett lettskyet! Utsikten herfra er spesiellt nydelig vestover, med hele Trollhetta til venstre, Snota rett fram og Rindhatten til venstre. Rett ned er Bjørnalia, Storrindvatnet og Bjønnaråa. Mot nord et fint skue til Rindal og Nordmøre, med Storklakke, Fonna og Ruten som de markante fjella.

Etter en halvtime trekker det lett over, så jeg begynner nedturen. Utrolig moro å kjøre ned på knallhard silkeskare, nesten som en ferdigpreparert slalombakke ned til myrslettene mellom Grønlia og Tullhaugen.

 

Bilder fra i dag:{phocagallery view=category|categoryid=98|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 


Tilbake til Jølhaugen halv seks, 14,3 km i dag, 7,1 ned fra Sollia på 3 timer effektivt, en nydelig 7 timers tur i super påskesol og hardt føre!

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
24/03/2009 18:35

Kjempefin tur du hadde der. Visste ikke at det var brøytet inn til Jølhaugen. Da må jeg prøve Svarthætta. Flott bilde av Snota