img_0536.jpg

Startet halv elleve fra Sørøyåsen parkering, 7 minus, lett gråvær, stille, 835 moh. Mye djup nysnø, idag ble det tungt å gå utom oppkjørte løyper!

Rente ned på Minilldalsmyren i fine skispor, tregt, sprettkaldt silkeføre idag. Over myrene ble det riktig folksomt, alle stimte mot Skrikdalen, de fleste skulle vel over til Jøldalshytta. Sola kom aldri riktig fram, men baki Skrikdalen ble det riktig stille og bra varme trass i kuldegradene. I steden for å slite i laussnøen oppover Svarthetta, tok jeg det preppa sporet sørover mot Solhaugan og lunsja rett under Kløfthaugen atti Storbekkøyan.

Her baki stilnet det helt og med god varme fra marssola, ble det en slags påskestemning i all den dype, tunggåtte dypsnøen. Fortsatte videre inn Minilldalsglupen, tenkte meg opp til skisporet /turistlinja Gjevillvatnet – Jøldalen. Mye folk etter turistlinja, men å lage sin egen trasé opp dit, ga jeg opp, vinden økte på kraftig, som meldt på værmeldinga. Trakket istedet opp mot trig.pkt 933 moh oppunder Falkfangerhøa og tok en hvil ved Appelsinsteinen i 3 tida,  7 km hit.  Vinden sto nå hardt inn fra sørvest, et fenomenalt snørokk sto over hele Høghøa og nedi her over flyttblokka jeg satt ved,  etter kort tid var img_0499.jpgjeg dekt av snøfokk. Rente så nedi Storbekkøyan for å ta skisporet tilbake ut Minilla, men det var igjennfokket! Først da jeg kom nedi svingen under Okshaugan kom sporet igjen. 

Fint spor videre, stritt over Minilldalsmyren, derfra fint spor tilbake til parkeringa oppå Sørøyåsen. Tilbake til bilen halv seks, en dryg tur i mye laussnø på 13,5 km totalt idag.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments