img_0696.jpg

Parkerte ved rasteplassen ved Våvatnet i 10 tida, 5 minus, 302 moh. Vakkert solskinn i dag, lettskya, litt vind. Fulgte gode skispor opp like vest for Novaberget.

Gikk opp via Bånkroktjønna i fantastisk silkeføre, par cm nysnø oppå skaren, til Steinbruddhytta. Hit er det 4 km fra Våvatnet, 609 moh,  en dryg times tur i flotte skispor.  Nå ble stille, sola stekte, riktig nydelig påskestemning i hytteveggen! Videre til Omnsfjellet er en kort tur herfra i slakt terreng, litt småbratt siste kneika, kom til Omsfjellet 830 moh i ett tida, 6,1 km fra Våvatnet. Oppover hit stille, stekvarmt påskevær på kaldt silkeføre, det kan ikke bli bedre! Etter en kjapp kvikklunsj gikk turen innover Omsfjellet.

Kom til Omnsfjellvarden 847 moh kl 1400, en liten halvtime fra 830 toppen, totalt 7,2 km fra parkeringa ved Våvatnet, 545 høydemeter besteget. Jeg brukte litt over fire timer opp hit. Nydelig vidsyn herfra,  i dag snødde det i vest og i Snillfjorden,  i sørøst skinte sola på Ilfjellet, Grefstadfjellet og Resfjellet. Trollheimspanoramaet, fra Svarthetta via Trollhetta og Snota, til Sula vekslet fra badet i sol til tett skydekke, men sola skinte hele tida på Våvatnet.

Cruiset i fantastisk fast silkeføre i slakt utforterreng runden vest om 830 toppen ned  via Steinbruddhytta til Bånkroktjønna hvor jeg inntok resten av kvikklunsjen etc.

Tilbake til parkeringa ved Våvatnet i fem tida, 14,9 km totalt i dag. Vakker stille aften, nå var det blitt plussgrader og skiføret her nede var blitt mykere. En riktig fin skitur i godt skiføre akkurat no, passe lang og passe bratt for hele familien, denne turen bør alle få med seg i slikt luksusføre!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments