img_3659.jpg

Startet i 10 tida oppå Sørøyåsen parkeringa,  sterk varm sol, et par varmegrader, ganske stille. I siste døgn var det falt en ti centimeter nysnø som dekket skaren som et fløyelsteppe!

Rente nedover i nysnødekte løyper til Minilldalsmyrene, helt folketomt! Planen var Svarthetta idag, men jeg må ha tatt feil av værmeldinga, en hissig sønnavind sto hardt opp Gjørdøldalen, snørokket sto høgt over Høghøa. Det var triveligere i le inni skogen, så jeg trakk opp til Svartdalssetrene. Her oppå var det rett og slett stille, vakker påskestemning og sola stekte ved setergrinda. Men været kom for fullt hit også, en riktig hissig vind,  jeg trakk inni skogen videre østover.

Kom til Grønlia i ett tida, alt var rokk og fokk, snøfokken sto himmelhøgt over Leverkinna og vinden sopte all snøen nedi Leverdalen, et interessant skue mens jeg satt i le bak ei markastue og nøt en bedre lunsj.

img_3675.jpg

Tenkte vel på å gå videre til Minillkroken, men myrstrekket over Varghaukjølen fristet lite i slik vind og kramsnøføre som det var blitt nå. Rente ned til Minilla og tok den “preparete” skitraseen tilbake sørvestover utpå Minilldalsmyran. Været roet seg ned av og til, men alle fjell var innsurra av snøfokk, det fine påskeføret som var, er blitt historie.

Tilbake til parkeringa i halv seks tida, en spesiell og vindfull skitur i stort sett nullføre/ kramsnøføre på ei mil, idag var jeg glad for å ha smørefrie ski! 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments