img_1149.jpg

Startet i 10-tia ved Stuggudalssetrene,  270 moh, 10 pluss, i steksol, full aktivitet i maurtuene og sterk fuglesang!

Det hadde vært skogsdrift i vinter, jeg måtte gå opp uryddig vinterskogsvei i begynnelsen, før jeg kunne klemme på skia oppunder de første hyttene.img_1220.jpg Lett og raskt vårskiføre innover Stuggudalstjønnin, det allerede blitt oppløst enkelte steder og bekkene ved tjønna var åpne.

Ved vestenden av den østligste Stuggudalstjønna, tok jeg på skrå bratt opp i ei fin glenne rett mot trig. pkt. 664 (rett sørøstom Kofta).  Oppi snaufjellet fikk jeg vestavinden rett mot, selv om soltstek og julivarme, var den kald. Passerte Rindalsporten i 2 tida, hit er det 5,23 km fra Stuggudalen.

Svingte rett sørom trig pkt 664 moh sørover i Gråurfjellet, i rabbene står nå greplyng og rypebære med gilde, røde knopper.  Vurderte litt om jeg skulle fortsette til Torfjellet, det høgste punktet, det ble nok litt langt så jeg vendte sørover.

Kom til Jolifjellet 766 moh kl 16, 9 km så langt,  drygt 3 timer effektivt, 496 høydemeter besteget. Varm og god steksol, riktig deilig å solbade ved varden, dog en kald vestavind oppå her. Nydelig rundskue, i nord Hogsgåsa, Omnsfjellet, Vassfjellet og nabofjella Slettfjellet og Gimshøgda. Mot sørøst Ilfjellet, Grefstadfjellet, Resfjellet og Jøngfjellet. I sør et praktfullt Trollheimspanorama, i dag noe disig, de viktigste Gråfjellet, Svarthetta, Blåhøa,  Midte Gjevillvasskamb, Trollhetta, Rindhatten, Bolmetrollhøtta, Ura, Snota, Såtbakkollen, Trolla, Rognnebba, Fruhøtta, Pekhøtta, Blånebba, Sula og Honstadknyken. Rett vest ruver hele Gråurfjellet med toppen Torfjellet og like nordom Ruten. 

Etter en times solbading på toppen cruiset jeg ned i supert mykt skareføre, ned til Rindalsporten ganske fast og fin snø, godt å svinge, nedover skogen mot Stuggudalstjønnen våtere og løsere. Nede ved tjønna var det nå stilt og sola stekte varmt, satt ei god stund i kveldsvarmen og koste meg over at endelig er vinter og kalde forbi, nå er det slutt på å fryse!

Tilbake til parkeringa ved setrene i 20 tida, 17 km totalt i dag, en fin 5 timers tur til det østligste punkt i Gråurfjellet. 

Flere bilder fra i dag:{phocagallery view=category|categoryid=81|bgcolor=black|detail=3|displaydescription=0|displayname=1|type=1}

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments