img_4052.jpg

Den første maidagen tenkte jeg å feire på Svarthetta, det har vært så bra vårskiføre. Men det var stygg vind og tåke over 1300 moh oppå Nerskogen, ti varmegrader, hestehov i vakker blomst og halvparten av snøen var nedsmelta siden helga! Startet fra Grøtsetra istedet, for en tur innover Gjevilldalen.

Da jeg kom oppå Stangmyra og fikk se dalen innover, så jeg også at veien var oppbrøyta. Den preparerte skiløype gikk etter veitraseen, det ble for trasig å gå i veikanten på grusete snø. Rente nedpå Stangmyra istedet i vått sørpføre og fikk bivåne et tranepar midt utpå issørpa! Gikk videre rett sør og i le av Raudhovden østom Dørressetra og fant meg en liten barflekk der. Den første mailunsjen til fjells iår, litt trist med regnyret oppå.

Videre oppover Hovden, øverst var det bart, det ble fottur til topps. Kom til Raudhovden 972 moh i to tida, fire km fra Grøtsetra, 206 høydemetre besteget, fint opphold og sol på Hemre nå. Dette er et av de beste utsiktpunkt innover Gjevillvatnet! På sørsida ruver nabofjellet Storhornet, videre innover er Okla, rett fram er de majestetiske Indre, Midtre og Hemre Gjevillvasskamb med Blåhøa like nordom. På nordsida av Gjevillvatnet ser vi Oppdalsfjella Bårdsfjellet og Svahøa og i Trollheimen Tyrikvamfjellet med Gjevillvasshytta rett ned. Idag var det ingen stortopper å se, tåka lå tett over 1400 moh.

Været var ganske hyggelig nå utpå dagen, stillere, tørrere og stadig større solflekker. Gikk og rente ned i relativt fast sørpføre ned til Stangmyra og tok den “preparerte” skitraseen tilbake til Grøtsetra.  Ved parkeringa i fire-tida,  grått og vindfullt ennå, 766 moh, en fin tur på 8 km idag.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments