img_1255.jpg

Startet i 10 tida ved Kåsan, 475 moh, 10 pluss,  i sterk fuglesang, kvitveisblomstring og sterk sol. Snødekket er redusert til det halve, veien oppover Snonssetra er delvis bar. Nydelig skiføre,  etter den gode maskinprepareringa i vinter er det igjen solid botn.

Fint og varmt å gå etter skitraseen til Ogjerhøyløa, som var smelta fram fra snøen nå, vel en meter nedpå veggene. Jeg fortsatte oppover Resfjellet. Oppi første henget var det framsmelta store barflekker. Her tok jeg en bedre lunsj til tonene av sped heilosang. I berget rett bak meg sto nydelige flekkmurer med årets grønne bladrosetter!

Videre til topps riktig stekvarmt og et nydelig fast skiføre, øverst i Elhenget er bekken såvidt kommet fram, godt å slukke tørsten her! Fremdeles blank blå himmel i øst, men det drar over skyer fra vest. Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh, 6,9 km, 4 timers tur, 686 høydemeter besteget, i fire-tida.

Utsikten var i dag ganske klar og vid til Mitdt-Norge, noe disig særlig vest. Lengst sør glitret Snøhetta, med Storhornet, Høghøa og Gråfjellet foran. De kjente Trollheimsfjella  Svarthetta, Blåhøa,  Midtre Gjevillvasskamb, Trollhetta, Rindhatten, Såtbakkollen, Neådalssnota, Trolla, Salen, Skarfjellet, Kongskrona, Dronningkrona og Snota glitret klare i vårdisen i sør! Videre utover Surndalen ser vi greit Rognnebba, Fruhøtta, Pekhøtta, Blånebba, Fauskånebba, Honstadknyken, Saksa og Hjelmen.  Dyrstolen og Rindalsfjella, Ruten og Omnsfjellet er markante i nord, i tillegg må nevnes Fonna som nå nesten er vårbar. I nordøst Orkdalsfjorden, Byneset, Vassfjellet og østover Ilfjellet og Forollhogna, men Sylane var vanskelig å se i disen i dag! Ramsfjella, Trollhøtta og Grythatten i sør, ser ganske bare ut, mes Brattskarven og Blåøret er kvit og vinterlige.

Litt vind oppå her, så jeg rente nedigjen til Vidmyrene. Fantastisk å renne nå, fast og fint snødekke nedover, ikke oppløst, det er bare å klemme på nedover, godt å svinge også!

img_4070.jpg

Tilbake til Kåsan i 7 tida, ennå 10 varmegrader, helt stilt og en vakker fuglesang i det lette gråværet med sola bak skyene.

Bilder fra i dag:{phocagallery view=category|categoryid=107|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 


Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments