Startet i 11 tida oppom “Hågen”, veien er bar, men skavelen er ikke brøyta opp. Surt gråvær, rundt 0C og stille, men på med vintertøy igjen. Så ei stund på skia og skiskoa, men jeg snørte fjellskoa på og gikk bortover skavelen.

IMG_4376

Fint å gå på hard vårsnø, skavelen var ikke så stor, jeg kom snart over i tørr og fin hei og strøk over myrene opptil Lånksetra og Torsgardssetra og kom oppi Torslia etter en halvtime.

 

Kjedelig å gå i skogen, en del snøfonner, altfor løs til å gå på. Fulgte stimerkinga vår mot Leverkinna, men ble lei av den vanskelige snøen og tok en bratt trase rett opp på den lille tjønna midt på Storhaugen. Rastet her i stadigere vakrere vær, ingen antydning til nedbør.

IMG_4429 copy

Fint skue utover Granasjøen herfra, vannstanden har økt siden 1. mai. Videre bratt oppå neste platå på 1000 moh over noen store snøfonner, her var fast og fin vårsnø, riktig godt å gå!

IMG_4468

Ved 1000 moh begynner den nydelige reinroseheia oppi Leverkinna. Her sto fjellnøkleblom i grønne rosetter med knopp inni, rypebær og ullvier blomstret så fint. Lenger oppe – grønt i grønt av vårens nye reinroseblad! Den store opplevelsen kom øverst i reinroselia, ved 1100 moh, fjellet var farget skarlagen-purpur av et en utrolig rødsildreblomstring på sitt aller beste!

IMG_4556
Tok så bratt opp vest av framtoppen og kom til Leverkinna 1188 moh i 15 tida, 4 km sålangt, og nesten 3 timer effektiv tur fra veien ved Hågen.

IMG_4567 copy
Nydelig rundskue til øst-Trollheimen herfra, Storhornet, Svahøa, Kråkvasstind, Høghøa, Okla, Hemre og Midtre Gjevillvasskamb, Blåhøa, Svarthetta og Trollhetta med Gråhøa og Resfjellet rett fram. Videre østover Ilfjellet og Ramsfjella, særlig Ramsbrattskarven. I sørøst Trollhøtta og Grythatten, videre sørover hele Storkvolvet med Rundhaugen og Brattskarven bakom.

IMG_4587

På nedtur ble det også en lengre seanse nedi reinroselia, spesiellt ved rødsildra. Her er nemlig en kilde hvor jeg tidligere har sett Grannarve, men det var lite å se til den i dag.

Fulgte samme trase rett ned til Storhaugen og tjønna der, videre bratt ned til Torslia. Jeg er litt usikker på om dette er en sommertrase, snøfonnen ligger over delvis steinur.

Tilbake til parkeringa i 19 tida, en fin 5 timers tur på ei lita mil. Stadig grått og trist vær, det var enkelte solglimt idag, og det ble aldri noe nedbør.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments