Startet i 10-tida ved Hølstoen, veien er helt bar innover. 4 pluss, lettskya, stille gråvær, 466 moh. I ei furu like ved sang en blåstrupe sin såre sang og jeg tok turstien oppover til fjells.

img_1484

Fra Hølstoen tok jeg den rødmerkte turstien oppover myrene. Våte myrer og en del sørpsnø, ikke god å gå på, så jeg gikk stort sett rundt. Vel oppi Seterdalen under Litjraudfjellet, så jeg at stien gikk opp bjørkskogen under mye løssnø, her tok jeg rett opp en snøbar rygg i furuskogen ved siden av.
img_1491

Oppå Litjraudfjellet fant jeg meg en tørr og fin lunsjplass under ei gedigen furu med utsikt videre opp, det så greit ut, stor sett snøfritt, stien krysset to store fonner høgt oppi snaufjellet.

img_1500
Etter at våren kom til gangs i begynnelsen av mai, hadde det nå vært ei tid med nattefrost og sure, kalde vårdager, og plantelivet har stått stille.
img_1513
Derfor var det ekstra gildt å finne årets første greplyngblomst oppå ei berghelle ved første fonna. Etter denne var det fin og tørr fjellhei til topps, de to fonnene krysset jeg i fast og fin snø.

img_1529
Kom til toppen av Raudfjellet 952 moh kl. 1500, 4,84 km sålangt, 486 høydemeter besteget. Vakkert, stille vær oppå her og solskinn! I nord svart og regnfullt, mot øst bedre og sol i Resfjellet, mot sørøst mer svart igjen, det regnet/snødde i Ilfjellet!
img_1540

Videre sørøst – sør mot Nerskogsfjella dårlig sikt i gråværet, men klarere over Jøldalen og Gråfjellet var sommer”bart”!
img_1559
I sør og sørvest glitret Trollheimsfjella i sol og delvis blå himmel, Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, Rindhatten, Neådalssnota, Salen, Snota og Bolmetrollhøtta var alle kvite med mye barflekker oppover. Innerdalsfjella bakom var borte i skyene. Etterhvert ble det klar blå himmel rett over meg og sola skinte sommervarm, men like fort kom været fresende over Resfjellet og trakk over meg med snøbyger!

img_1568

Lett og fint nedover snøfri hei til Seterdalen i tildels tett piksnøvær, men baske videre ned i sørpsnøen i regnyr og de våte myrene i Hølstoen. Tilbake til parkeringa kl 19, 9,6 m t/r, rolig og oppholdsvær. Det var stille kveld, og utover myrene like i nærheten var mekregauken – enkelbekkasinen – i full fart med aftenspillet!

——–
Edit sept 2016

Et godt minne som rører meg innerst i sjela. Denne korte fjellturen til Raudfjellet er alt som en dag i Trollheimen skal ha. Bare det å se på bildene gjør at en får lyst på fjelltur!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments