img_44122.jpg

Startet i 10 tida fra Bømlihaugen, 147 moh, 3 pluss, lettskya. Ei heftig regnskur dro nylig rett over. Jeg gikk inn grinda og tok den styggbratte stien opp lia i drivende kvitveis- og blåbærblomstring. Synes jeg hørte litt av en gjøk, men den stilna.

Etter en slitsom halvtime opp lia, sto jeg ved østvarden med nydelig blomstrende greplyng og mjølbær. Nå er en oppå Nordheian (Hestgrovheia), og det er sti og fin, lettgått fjellhei videre. Vel halvveis til Sørvarden er et flatt, skifrig parti på ca 400 moh, her sto årets første fjellpryd i blomst!

Kom til Sørvarden 525 moh i ett-tida, været var friskt og sprettkaldt, men egentlig hyggelig og sommerlig, se bildet. Hit er det 3,3 km fra Bømlihaugen (revfarmene), 378 høydemeter besteget. Utsikten herfra er nydelig ut Storhavet med Ørlandet og Kopparen, østover mot Rissa og Fosen, sørøst mot Trondheim, Munkholmen og Byneset, Korsfjorden, Vassfjellet, sørover mot Rabbora og nysnøen oppi Vargheia, nysnøkvitt Omnsfjell og Remmafjell, men lengre sør, mot Trollheimen, kun tette gråværsskyer. Slo meg ned ved varden for lunsj i vårsola, før jeg hadde brettet ut maten, freste nordvesten over med et langvarig og tett snøvær, fjellet ble kvitt! img_1633.jpg

Ga derfor opp tanken om Vestre idag, luntet istedet nordover etter at snøværet var passert for å se på botanikken i Langrøheia. Noen forekomster av fjellsmelle og tiriltunge i den skifrige fjellheia tyder på baserik berggrunn.

Tilbake til østvarden gikk jeg samme stien, utpå aftenen fin kveldssol over Lensvika, et riktig vakkert fotolys!

Nedpå Bømlihaugen og stistart i 19 tida, 6 varmegrader, vakker, stille kveld. Godt å komme i varmen igjen!

————————-
Bratt i starten for å komme oppå Nordheian. En trivelig tur for alle! Skal nok prøve å komme meg oppå Nordheian igjen.