img_1717.jpg

Startet i ti – tida i Vålåskaret, lettskya godvær, 5 pluss og stille, en blåstrupe sang så fint like ved og en gjøk prøvde forsiktig et par “ko-ko”. Stort sett snøfritt rundt setrene, men oppover skogen etter Ogjer-setra ble det “skiføre”.

Prøvde å gå oppover den klassiske turstien i baklia, på nordsida av Mjukinn, det ble en tung opplevelse i meterdyp snø, oppå gammelsnøen ligger et lag med våt nysnø. I 12 tida kom jeg opp til stikrysset Mjukinn/Resfjellet, da strøk jeg rett over i den bare fjellheia innunder Saudaudin.

Tenkte å gå opp langs stien, men ei hengbratt snøfonn ved bekken var lite fristende å utfordre, så jeg gikk videre østover og tok lunsjen ved stien opp fra Eldalen. Her var det tørr og varm fjellhei, men rett opp stor og styggbratt fonn over stien. Tok sjansen og lista meg opp fonna, og krysset tilbake og opp på 800 meters platået, men det raste godt av snøkskavlene høgt oppi berget rett oppom meg. Utsikten herfra østover Fjelldalen er fin med Ilfjellet bakom, og midt i  er Ogjerhøyløa, det er skiføre enno rundt den.

Tok nå bratt opp snøfonna til trig pkt 872 moh høgt over og på kanten til Saudauden. Her er skifrig og baserikt berg og dermed reinrosehei. Ingenting blomstrer, det var vel et par blomster på rypebæra. Sjekket rødsildra på nordsida av toppen, den står i berget 3 meter opp fra bakken, men snøen dekket nesten plantene ennå!

img_1775.jpg

Gikk meg en runde vestover nesten til Snipvatna, før jeg vendte tilbake til de rike kløftene, men mye snø og lite grønt å se til. Tok meg bratt ned til myra og stidelet under Mjukinn, og gikk på nordsida av bekken ned til Vålåskaret, på motsatt sida av skiføret og stien. Greit og fint nedover her og nesten snøfritt. Tilbake til Vålåskaret i 18 tida, vakker stille aften, regnbygene hadde truet rundt meg i hele dag, og akkurat da jeg krysset Kvernbekken, kom regnet til Vålåskaret også! 

Bilder fra idag: {phocagallery view=category|categoryid=92|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=shadow2|detail=3|displaydownload=0|pluginlink=0|type=1}

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments