img_1922500.jpg

Startet i 11 tida ved Stamnessetra, 657 moh. Lettskya finvær, men kun 10 pluss og heftig, kald sønnavind. En gjøk stemte i for fullt oppi lia. L  ike ved satt en blåstrupe og sang så vakkert!

Jeg gikk veien innover et stykke, og tok opp rødmerket sti ved setra. Tenke å følge stien videre opp og sørover, men det lå endel store snøfonner over stifaret. Jeg  gikk istedet en tørrere trase rett sør opp på trig pkt 862 like øst for Reshuskollen. Her ble det en bedre lunsj, endelig står greplyng i fin blomst og farger den brune fjellheia rosa!

img_1829.jpg

Tok så sørøst bratt opp vestryggen på Refshuskollen. Noen hengbratte og store snøfonner høgt oppi gjorde at jeg måtte liste meg forbi helt utpå stupkanten. Oppå toppen fikk jeg den rivende sterke sønnavinden rett imot, det ble drygt til topps. Kom til Refshuskollen 985 moh i 2 tida, 3,8 km fra Stamnessetrene, 2 timers tur hitopp via vestryggen, 328 høydemeter besteget. Her oppå er det en nydelig oversikt over Granasjøen, Minillkroken, Nerskogen, Sørøyåsen og innover Leverdalen, med vårsnøkvite Trollheimsfjell i vest, Okla, Høghø, Hemre Gjevillvasskamb, Blåhøa, Svarthamran, Svarthetta, Gråfjellet og Trollhetta. Luntet videre oppå nordtoppen, her ser en også Resfjellet ennå ganske kvit, mye mindre snø i Ilfjellet, nabofjellet Nørdstfjellet, oppover Ramsfjella og Ramsbrattskarven rett sør.

Like innunder toppene er noen store, forvitrete stenblokker. Oppå en av disse fant jeg tuesildre i fin blomst, det var riktig artig, den blomstrer normalt ikke før uti juni. Var nå nesten nede på turiststien, jeg fulgte den mot stupkanten av Refshuskkollen. Istedet for å gå over de store snøfonnene i nordhellinga, skled jeg rett ned på myrene og gikk ganske tørr fjellhei videre mot Stavåhøgda og tok helt ned til Stamnessetrene etter en av seterbekkene.

Tilbake ved parkeringa i 19-tida, en fin ti timers tur på 9 km idag. Nå var det kvedsstille og vakker varm sol,  fremdeles satt blåstrupen like ved og strødde ut sin såre toner!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments