img_22271956.jpg

Startet kl 10 ved Storslåtta oppi Eldalen, 599 moh, en fantastisk forsommerdag, 14 grader, skyfritt og vindstilt, steksol! I intense rop fra gjøken oppi Fjelldalen gikk jeg stien opp til Ogjerhøyløa. Våt og sugende myrsti ennå, det var bedre å gå snøfonnene i lesidene, fast og fin snø å gå på.

Ved høyløa viste gradestokken 49,5 pluss, den gikk ikke lenger opp, men jeg måtte ha en kvil i skyggen. Stien videre opp var under snø, jeg valgte en mer direkte rute, først rett opp skogen i Saudauden. Her nådde jeg oppi de bratte snøfonnene, det var riktig fin og fast snø å gå på, mye bedre enn den vårbløte myra. Oppom skogen, i det “andre henget” under Eltjønna, var det knusktørr røsslyng-fjellhei, her ble det en bedre lunsj i sommervarmen. I vindstilla var faktisk solsteken vel intens, det ble nødvendig å sette opp fjellduken for å få seg skygge!

Det var greit å gå den merkete stien videre opp til Elhenget, allikevel, de store snøflatene med fast, fin snø, var riktig gode å gå på, artig å skli nedovor. Oppom Eltjønna var hele dalsøkket oppover henget dekt av mange meter dyp snø, da var valget greit, rett opp og midt i oppetter snøflata. Toppnivået på Resfjellet er ennå skiføre, jeg måtte gå med varsomhet bortover flata, her er bekker og store blokker like under snøen å holde styr på mens en går.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh i 15 tida, 4,3 km fra Storslåtta, 563 høydemeter besteget. Varmt, nesten stilt og steksol! Utsikten var disig i varmen, men jeg så “alt”, Orkdalsfjorden – Vassfjellet i nord, Fongen og Sylan i øst, Forollhogna i sørøst, Ramsfjella – Blåøret sørover, Snøhetta bak Storhornet, Høghøa og Gråfjellet og en imponerende Trollheimen med vårsnø, Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, Rindhatten, Neådalssnota og Snota som de nærmeste. Jeg ville idag se spesiellt på Innerdalsfjella. I mellom Trollhetta og Rindhatten ser vi Storsomrungsnebba – Storsalen massivet. Mellom Rindhatten og Snota, bak Neådalssnota og Salen, ser vi Såtbakkollen (like til venstre for Neådalssnot toppen), Trolla og Skarfjellet med Salen i mellom, og nærmest Snota er Vinnufjellet med de to markante Kongskrona og Dronningkrona. Se bildene i Bildekilden.

img_21921956.jpg Etter denne sommernytelsen, ble også nedturen en opplevelse, full fres nedover snøfonnene. Nede ved Ogjerhøyløa var gradestokken nå i skyggen og viste gode 19 varmegrader.

Tilbake til Storslåtta i 20 tida, litt over 9 km totalt i dag. En riktig vakker sommerkveld med en god, varm bris.

Se Bildekilden for bilder fra dagens tur

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments