Startet ved parkeringa oppom Distjønna i 10-tida. Lett bris, slørsol og 20 pluss her på 828 moh. Gikk bortover fonna som lå over veien den siste biten til Heldalssetrene.

IMG_2370

IMG_2371

Tok så TT-stien videre i et kor av blåstrupe, gjøk, heilo og linerle – og nå var greplyng i full blomstring ved stien!

Fortsatte videre innover stien, men ved Sæterbekken like etter setrene, ble det stopp. Vårstor, bred og dyp, den lot seg ikke krysse. Fulgte derfor bekken nedover mot Helvatnet. Der bekken fra Telvatnet rente inn, ble bekkefaret bredere og grunnere, og lett å krysse. Gikk nå rett vest opp til Telvatnet og over til Storbekkøyan.

Her oppi blomstret greplyngen for fullt, fjellheia var rosa og nå var også fjellpryd igang med sin blomstring! Det ble en lengre lunsj ved vatna i Storbekkøyan for å forevige herligheten!

IMG_2414

IMG_2417

Fra Storbekkøyan og til topps var det forsåvidt skiføre. Her nedi var utløpsbekken vårstor og problematisk å krysse. Ved 10-20 meter fra utløpet er bekken brei og grunnere, lett å krysse også i dag.

IMG_2421

Jeg valgte å gå bratt oppover snøfonna over bekken, snøen var fast og lettgått, bedre enn å gå rundt på alle rabbene.

Øverst i bekkdalen er det greiest sommerstid å gå helt opp i skaret over Jøldalen og så svinge rett sør på varden. Så fast og fin snøen var idag, tok jeg heller rett opp på snø bortil fremste varden og gikk blokkmarka til topps.

IMG_2427

Kom til toppen av Gråfjellet 1243 moh kl. 1600. 7,4 km sålangt, 3 timer effektivt, 415 høydemeter.

Utrolig varmt sommervær i dag, heldigvis en god bris. Det var en helt spesiell sommerfølelse å sitte på toppen i kun nettoen – og fremdeles syns at det var vel stekvarmt!
IMG_2435
Utsikten var ganske disig idag, men de nærmeste i nord er Ruten, Omnsfjellet, Resfjellet og Grefstadfjellet, i øst ruver Ilfjellet, i sørøst Ramsfjella, Trollhetta, Grythatten, Brattskarven og Blåøret. I sør ruver Snøhetta lengst bak med Storhornet og Høghøa foran. Videre i sørvest – vest de kjente Trollheimsfjella Kråkvasstind, Okla, Hemre Gjevillvasskamb og Blåhøa. Spesiellt imponerende her på Gråfjellet er de nære naboene Svarthetta, Rognnebba/Snota og Trollhetta.

IMG_2440

IMG_2450

IMG_2452

IMG_2459

Etter en times nydelse i sommersteksola var det tid for nedtur. Det ble riktig artig, full fart nedover snøfonna ned til Storbekkøyan. Ettersom Sæterbekken var så umedgjørlig, prøvde jeg ei original rute rett på Heldalssetrene, det endte som jeg vet fra før, i et virvar av Heldalsmyr, håpløse og krysse. Følg TT-stien forbi!

IMG_2477

Tilbake til parkeringa i 20-tida, nå var sannelig Heldalsveien oppbrøyta helt fram! Totalt 14 km i dag, 7,3 km opp vis TT-stien, 6,3 ned over søkkmyrene. En riktig fin og hyggelig 5 timers tur, jeg brukte 10 på den i dag.

———-
Oppdatert mai 2016;
Lagt til bilder

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments