Startet i 10-tida ved Øykjedalen nedi Vindøldalsveien. 109 moh, 16 pluss, vakkert, stille, lettskya vær. Gikk Kløvvegen oppover bak Bankaren bratt og rett opp i høgstaudeskog, med mannshøg strutseving, turt og tyrihjelm.

P103

Kom opp til Mausetsetra 354 moh etter 3/4 time tur på 1 km. Prøvde å finne trimboksen  sørom Utistusetra, uten hell, jeg  gikk istedet rett vestover i tørr og  og fin  lynghei.  Ved bekken funderte jeg litt på  videre trase til Svarthammaren og videre  oppi Knyken, krysset bekken og kom sannelig innpå merket tursti!  Dette er den nyoppgåtte  og blåmerkete  stien fra  “Krokan” (Mauset ?) nedi dalen.  Den går i tørr og fin hei, nesten opp til Svarthammaren.

P106

Ved 580 moh,  på en fin fururabbe,  3,6 km fra Øykjedalen (veien) slutta merkinga og stien, her var fint å raste. Videre opp på Knyken  fant jeg ingen sti, jeg krysset  derfor rett sør og oppå  Knyken rett  vest for Skåkleiva. Her kom jeg innpå en gammel, tydelig sti som jeg fulgte videre oppover Slettknykjen.  Fremdeles en del store snøfonner oppi her,  og etterhvert nysnø, stien forsvant flere ganger under snøen og var ikke lett å følge nå.

Øverst i Slettknykjen er et stort hakk, en “dal”, på tvers av Knyken, Heiskaret. Hit var stien tydelig, men jeg kom ikke lenger. Ei diger snøfonn hang på motsatt side, med stup på begge sider, ble det for friskt å prøve å klyve opp snøskavelen. Opp hit er det 6,7 km fra Vindøldalveien og 998 moh.P108

Ved Heiskaret var reinrosa i blomst, men delvis brun og på hell. Triiltunga var  i fin blomst.img_31401922.jpg

Det ble en del fotografering av den nydelige utsikten nordover til Reinsfjellet, Saksa, Stabblandet, Tussan, Hjelmen, Dyrstolen, Ruten og hele Skei rett ned i nord.

P109

 

I sør var Trollheimen vakkert nysnøkledt, fra Resfjellet, Trollhetta, Tindfjellet, Snota, Fruhøtta, Rognnebba, Pekhøtta, Blånebba, den lange, kvasse ryggen på Trollhøtta og Sula, med de imponerende Såtbakkollen, Trolla, Skarfjellet og Kongskrona bak.

Gikk nedigjen den gamle og tydelig stien først over snøfonner, så helt ned nordom Skåkleiva til bekken. Nedi her var det gult av gullmyrklegg på myrene, et sikkert tegn på rikmyr. Over meg svevde en jaktfalk med sine hese skrik. En riktig stemningsfull kveldsmat ved bekken.

P101

Tilbake til Mausetsetra i 20 tida, 6 km fra Heiskaret. Under setertrappa sto trollurt i knopp, bak setra sto to fine korallrot som ble behørig fotografert. Videre ned Kløvvegen og tilbake til Vindøldalsveien kl 21. Riktig fin tur opp til Heiskaret idag, 6-7 timer effektivt og 13 ,6 km t/r, stort sett stier og tørr hei, men en del dryg myr innimellom, særlig etter setrene.

Bilder fra idag;

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments