Nedi Trønsdal var det 15 pluss, lettskya, vakker sommer. Starta i halv ti tia, 258 moh. Gikk oppover traktorveien til Løvåsen. orkideene, særlig brudespore er i knopp. En del snø og nysnø i Trollheimen, idag tette skyer og regnvær den veien, Snota kom aldri fram.
img_3304pynta.jpg

Oppom engene fortsatte jeg videre seterstien. Like før granplantinga vest av Åsen, er det ei lita rikmyr med tett i tett av breiull (den med rue aksskaft). Lappmarihand var bare lita ennå, men grei å kjenne på knoppene og mørkere, flekkete blad. Gikk så seterstien videre inn mot Seterlia og kom til brua over Litjtrøkna i halv tolv tia, hit er 2,3 km fra Trønsdal. Gråvær og regnværet sør i Trollheimen ser ut til å trekke nedi Rindal og hit! Jeg fortsatte bratt opp den rødmerkete stien med store, fine tuer av velduftende smørtelg. Litjtrøkna er nå rolig og i sommerlig, normal vannstand, det svære og brådjupe elvegjelet /canyonen øverst er et imponerende syn!

Oppå Slettdalen flater bekken ut, og her ble en bedre lunsj i solskinnet, men det var med uro jeg studerte regnet i sør, nå var det kommet til Romundstadbygda.  Men vestover  skinte sola på Blånebba, Snota var nesten klar! Når jeg skal til Vargatela og lengre, har jeg vanligvis gått opp til skaret rett nord for Trønsdalshøgfjellet. Idag gikk jeg nordover, etter den rødmerka turstien inn Slettdalen. Lengst opp, ved vannskillet og utsikt nedi Fossdalen, tok jeg bratt oppå Vargatelet. Jeg kom litt for langt vest og oppå høgda, det ble en del opp og ned over islagte vann og snøfonner før jeg kunne fortsette til toppen. Uvanlig mye snø ennå, årsveksten er lite igang, det er såvidt greplyngen blomstrer.

Kom til toppen av Jørunholet 933 moh i 16 tida, sålangt 7,2 km på nesten 4 timer effektivt, 675 høydemeter. Utsikten nord var klar og fin, til nabofjella Snipen og Ruten, i nord Hitra og Frøya. Nokså kald vind oppi fjellet no, opphold og klart, godt turvær dette. Men i sør sto regnværet som en svart vegg, nå var det nedi Rindalen.

img_3244fiks.jpg Det var bare å trekke på goretexbuksa og pakke sammen utstyret mest mulig “tørt”. Da begynte det å striregne, det ble drygt ned fra Jørunholet. Nå gikk jeg ned Vargatala vestover i “tørr” fjellhei og god sausti ned mot Trønsdalhøgfjellet og ut Slettdalen til turstien. Nede ved Litjtrøkna slutta silregnet, men alt utstyr var vått. Inni hadde jeg berget uten en våt tråd. Den siste våte utfordringa ble Litjtrøkna, vannstanden hadde økt med titalls centimeter!

Prøvde en kveldsmat oppå Løvåsen i sju tida, så mye knott var et sjeldent syn, ikke uvanlig etter slikt sommerregn. Tilbake til Trønsdal i åtte tia, 6,7 km ned fra Jørunholet, alt i alt en fin 6-7 timers tur på 14 km t/r i dag.

Bilder fra idag;

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments