img_3582nyfiks.jpg

Startet i Vålåskaret i 10 tida, 7 pluss, 483 moh, nysnø på Trollhetta. Endelig riktig vakker sommer igjen, idag lettskya godvær, men en iskald nordavind. Gikk den klassiske turstien oppover.

Siste gang jeg var oppi her, 21. mai, var det skiføre oppover lia bak Mjukinn. Nå var det nydelig sommergrønt og godt beite for kvigene i Vålåskaret. Gikk opptil Saudauden og lunsja i sommertørr fjellhei. Etterpå tok jeg en tur oppi ura rett bak meg, her var mye fin botanikk, dvergmispelen blomstret fint, likeens kvitsoleie, tyrihjelm og den nydelige bergveronika.

kvitsolei.jpg

Videre oppover mot Resfjelltoppen var stien snøfri og tørr, og bekkene rant fritt med nydelig fjellvatn. Ved tusen moh, like ved Eltjønna, var det som vanlig i juni ei stor snøflate. Fast og fin sommersnø, god å gå på, bedre enn den kronglete fjellstien. Også oppi Elhenget noen store snøfonner, det ble lett hjem igjen å skli ned disse. Oppå toppnivået lå det ennå nysnøflekker, det var ikke varmere enn at nysnøen faktisk hang fast på toppvarden ennå.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh kl 16, 6 km fra Vålåskaret, 678 høydemeter besteget. En lei nordavind oppå her, utsikten var ganske klar 360 grader i dag. Jeg studerte Kopparen og Storsylen, før jeg satt meg i le nedunder varden med superutsikt sørover til Trollheimen. Nysnøen dekker godt over ca. 1400 moh, Svarthetta og særlig Trollhetta var ganske kvite.

Cruiset nedover snøfonnene og videre etter tørr fjellsti. I rikmyra under rasmarka i Saudauden sto sannelig en engmarihånd i bristeferdige knopper!

Tilbake til Vålåskaret kl 20, nesten 13 km totalt idag. Riktig vakker sommeraften her nå, og bare moderate mengder sviknott. 

Se Bildekilden for bilder og kartoversikt fra dagens tur

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments