Startet i 11-tida ved Lonplassen, 670 moh, 16 pluss. Vakker varm sommerdag og steksol, litt skyer og en deilig sommervind. Gikk over brua, etter hundre meter fant jeg TT stien merket “Kårvatnet” og tok opp på vestsida av Lona. Snøfritt i fjellheia, tørr sti, men litt bløtt i myrene oppover.

P100

Etter halvannen time og 4 km kom jeg opp til Lonvatnet, 898 moh og tok meg en bedre lunsj i den friske vestavinden ved hytta. Jeg satt lenge og funderte på traseer videre, det ble oppover på østsida av vatnet. Nydelig tørr og lettgått fjellhei, fra 950 moh var det store snøfonner oppover, fast og lettgått sommersnø.

Utsikten til Innerdalsfjella var nydelig oppi her, fra Somrunugsnebba via den majestetiske Storsalen til Såtbakkkollen og Trolla, foran disse er den kvasse Kringlehøa og Slanglifjellet. Østom er den to-toppete Nonshøa og Kråkvasstinden, med Høa foran.

Vestover

I dag gikk jeg stort sett på de digre snøfonnene opptil 1200 moh og videre nesten ned på tjønna 1164 moh, 8,8 km fra Storlia, 5 timers tur sålangt. Nå er en rett under Tohatten, herfra er fint å gå i grov steinur på skrå øst og oppå Hatten. Rett foran i vest ruver de svære Slanglifjellet, Skjerdingfjellet og Snøfjellet ytterst.

P102

I fem-tida cruiset jeg ned snøfonnene til Lonbekkens midterste del og videre til hytta ved Lonvatnet igjen. Det er drygt en times gange ned fra vatnet på 1164 moh. Etter en fin aftens i sttadig roligere vær, tok jeg turistlinja helt ned til Lonplassen. Tilbake til Storlia i ni-tida, 17,2 km totalt i dag, en vakker dagstur sørvest i Trollheimen.

Bilder fra idag:

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments