img_39511881.jpg

Startet i 10-tida ved Resheim, 494 moh, 18 grader, en vakker, stille høysommerdag med turt i nydelig blomstring. Tok den rødmerka turiststien bortover, rett bortom parkeringa var ei fin blomstereng med mye marigras!

img_392719887.jpg

Stien går ned og over brua over Resa, videre over den store (slåtte)myra borttil Raudfjelløya. Her sto det sannelig endel fine skoggråurt. Vanligvis går jeg stien videre opptil Raudfjellbekken før jeg går opp myrene til Raudfjellet, idag ville jeg gå nordom de store myrområdene.

Greit og fint oppover kanten ovom Langvatnet, store mengder fluer surra omkring hele tida, heldigvis var det bra vind oppi fjellet idag. Myrene var overraskende tørre oppover, det gikk greit å krysse over. Aller best er å følge kanten, her er mer eller mindre tydelig sti.

Kom til toppen av Raudfjellet 950 moh i 3 – tida, 6,5 km fra Resheim, 3 timers tur så langt, 456 høydemeter besteget. Nydelig steksol oppå her, en deilig sommerbris og en utrolig nydelig utsikt til Svarthetta, Trollhetta, Rindhatten og Snota med Stormyrtelet rett ned.

Oppholdet ble kortvarig, millioner av fluer var bare “koselig”, men et stort antall hissige klegg rundt varden gikk ikke.  Trakk over til toppen i vest for en matbit, det blåste godt, allikevel, alt av meg ble dekt av “koselige” fluer. Videre nedover mot Resvatnet gikk jeg kanten oppom Langvatnet. Fra toppen og langt nedover var det godt sti, ganske bra merket med heller og små steinvarder.

Kom tilbake til Resheim i 19-tida, 6,25 km ned fra toppen, 12,7 km i dag. Vakker varm sommeraften og duft av nyslått høy (marigraset), men alt svartna i sviknotten som plutselig bare var der.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments