img_408411.jpg

Startet i 11 tida oppi Torslia (Risesetra) i regnyr og skodde nedover alle fjell, 10 kalde sommergrader, 762 moh.  Gikk vår merka trase opp like sør for Storhaugen, øverst i skogen økte det på til godt regnvær!

Bjørkskogen oppover fra 750 moh var glissen og “vinterlig”, blada er helt oppspist av fjellbjørkemåleren (Epirrita autumnata), slik som i fjor. Det var lite målere å se nå, larvene har nok gått i bakken for å forpuppe seg.

Med slikt regnvær ble det for trist og drygt å forsøke en direkte rute via toppen av skianlegget, så jeg gikk den gode saustien rett oppi skaret mellom Leverkinna og Storhøa. Her oppi er fin reinrosehei og baserike snøleier, men i regnværet ble det kun et trasig bladbilde av fjellpestrot. Disse blada så img_4034fjellpestrot.jpgjeg mange steder attover til Storkvolvet i dag, i myrkanter, bekker og snøleier, jeg må tilbake hit i august for å se etter blomstene. Krysset over østsida av Storhøa og lunsja i tørr og fin krekling-fjellhei rett nord for Eldåtjønnen. Nå bedret været seg adskillig, sola kom fram og varmet meg og skinte på toppen av Brattskarven i sør!

Ruta mot Storkvolvet var grei å se herfra, jeg gikk i fin og lettgått kreklingheia rett sør mot vestsida av Rundhaugen, etterhvert i en fin sausti. Været var en spesiell opplevelse i dag, etter lunsjen skinte sola så lunt, så kom ei voldsom floskur, avløst av varm steksol hvor alt tøy måtte av, da tøyet var av ble jeg overøst av ei gedigen haggelskur som kom fresende fra sørvest! 

I 16 tida kom jeg fram til sørsida av Kvolvtjønna. Det ble en dryg tur hit idag, litt over 7 km fra Torslia via Storhøa på 3 timer effektivt sålangt. Brattskarven var fristende nær, 3 fiskere for hit og dit ned ved tjønna, været var egentlig i bedring, men skodda rente rundt på toppen. Etter nøye studier av traseer til topps på Brattskarven, vendte jeg nesa nordover i fem-tida, dagen var våt og kald nok.

img_403711.jpg

Returen skulle bli spennende, jeg ville ta en direkte linje rett mot toppbua på skianlegget over myrene ved og rundt Eldåtjønnene. I førstninga fin og lettgått kreklinghei, så kom jeg uti myrlandskapet med to traner i høge trompetstøt, jeg gikk like forbi traneparet i fast og fin grasmyr, ingen problem med søkkmyr og heller ingen vanskelig vierkratt å krysse! Da jeg sto på Oppdal/ Rennebu merket så jeg hvor heldig jeg var med ruta, litt for mye til sides så hadde jeg gått uti starrmyra og måtte rodd meg tilbake. 

Vel over på Storhø sida, fikk jeg god sausti i tørr og fin fjellhei tilbake til toppbua, nå var været bedre, kaldt oppholdsvær, men svarte skyer over Brattskarven. Fortsatte videre nord mot vår merkasti, litt uheldig med et stort vierkjerr, men greit nok over til stien.

Ned gjennom den vinterglisne skogen og kom tilbake til Torslia i 20-tida. 6,7 km fra Kvolvtjønna, det ble altså ikke så mye kortere rett på. Total 14 km idag, det gikk jeg på 5 1/2 time effektivt. Kald og vakker sommerkveld i hytteveggen, en 7-8 grader, et par mygg surra rundt og stakk i forbifarten.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments