img_4902a.jpg

Trønderradioen meldte i morges om nysnø oppå Sylan. Blåbæra er også moden, så jeg startet halv elleve ved Storslåtta, 600 moh, 10+, kaldt gråvær. Riktig vått og klesse i marka no etter høstregn, jeg gikk merka tursti til Ogjerhøyløa i åpen, men våt myr.

Da jeg kom fram til høyløa, begynte det å silregne. Opp hit er en 3 kvarter å gå, 1,8 km fra veien ved Storsletta. Satt ei god stund og funderte på regnværet, det stoppa etter ei tid og turen gikk videre opp til lunsjplassen oppunder Eltjønna. Videre opp mot toppen var det snøfritt nå, over Eltjønna og spesiellt på sørsida av toppen, store, bare snøleier med interessant vegetasjon. Klarte ikke å se noe til dvergsyre idag, men tok et bilde av setersmåarve. Den er 5-tallig, men “broren” normannsmåarve, er stort sett 4-tallig og “mindre”. Jeg kjenner ikke broren så godt, den kan absolutt vokse her.

Kom oppå Resfjelltoppen i tre tida, 3 timers tur sålangt på 4,85 km fra Storslåtta. Nordover var det ganske hyggelig vær, lite skyer, men over Trollheimen tette skyer og regnvær. Nedpå Å skinte sola akkurat nå, Ilfjellet var også klart og fint. Men no trakk skodda innover Resfjelltoppen, før jeg kom ned til Eltjønna, regnet det bra igjen. Tilbake til rasteplassen ved furua oppom Ogjerhøyløa i i 5 tida, slutta regnet og det ble riktig vakker kveldssol!

Ved Storslåtta kl 18, 4 timer effektiv tur på 9,2 km idag. Dette er den korteste sommerruta til Resfjelltoppen, fra Ogjerhøyløa og opp følger stien skitraseen om vinteren.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments