img_553833.jpg

Høsten er på sitt vakreste, Indian summer fortsetter i Trøndelag, det har vært heimflyttardag forlengst i Vålåskaret. I ti -tia ruslet jeg over de nyklipte engene i Vålåskaret, godt å se skjøtsel her, det var 8 varme grader,  det var frost i natt og rim på bilrutene. 481 moh. Jeg gikk den klassiske rødmerka traseen opp forbi Ogjersetra.

Oppover stien var graset nedbeita, noen hadde ryddet vekk småkjerr, det var riktig fint å gå oppover nå. Nesten oppe ved stikrysset til Mjukin, fikk jeg en pesende pointer i hælene, det var en stor utfart til Resfjellet i dag! Videre oppunder Saudauden ble fotopausene hyppige, det var så vakre høstfarger, oppunder berga ved bekken måtte jeg sitte lenge og ta innover meg fargefyrverkeriet! Botanikken her var stort sett brun og død, tyrihjelm med gulbrune fruktstander var så fin mot sola.

Fyrverkeriet fortsatte oppover, midtveis til Eltjønna ble det en lengre lunsj midt i fjellheia med Trollheimsfjella mektige i bakgrunnen. Fortsatte stien videre, dvergsyra var like fin nedi bekkdraget rett under Eltjønna, stifaret krysser bekken akkurat der den står! Jeg prøvde å finne dvergsyra lenger opp, men uten hell. Oppe ved Eltjønna var all fjorårssnøen nå borte, det er heller ingen snøfonner oppå toppflata.

img_556422.jpg

Kom til Resfjelltoppen i fire-tida, 6,5 km fra Vålåskaret på 3 timer effektivt, 680 høydemeter besteget. Steksol og varmt, en fin trekk fra sør. I dag var det klart nok til å se alt, men ganske disig. Som meldt på værmeldinga, det dro seg inn skyer, ennå var de ikke nådd borttil Honnstaknyken. Ruslet etterhvert nedover i varm og vakker sen høstsol, stillheten ble bare brutt av to ungdommer med hagle som skravla i jaktradioen.

Tilbake til bekken oppi Saudauden i 18 tida, en riktig fin plass for solnedgangen i vest. I kveld var den heller grå av skyene som nå drog inn. Men det var stilt og god temperatur ennå.

Nedi Vålåskaret igjen i åtte tida, helt blikkstilt nå og tiltakende skumring. Alti alt 12,3 km t/r Resfjelltoppen, en nydelig 5 timers tur, idag gjorde jeg den på 9 timer. 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments