Godværet fortsetter og idag for vi en tur til Storfjellet. Starta nedi Austigard i ellve tida i stilt gråvær og 11 pluss. Gikk den gamle seterstien til Litjtrøkna.
Oppi her var alt av blåbærlyng intenst, sprakende rødt og rogna likeens, myrgraset i alle utgaver av gult, et mektig syn!

IMG_5659tr

Vi gikk inn til Litjtrøkna og fant den rødmerka turstien i Seterdalen opp til Slettdalen. Lunsjen tok vi midt i det gule festfyrverkeriet på en fururabbe på kanten av Litjtrøknas canyon.

Oppover Storfjellet sto alt i fineste høstskrud, særlig rypebæra, en fantastisk, intens dyprød farge!

IMG_5663

Kom til Storfjellet 798 moh i 3 tida, 4,5 km fra Austigard, 3 timers tur. Interessant å se ned på alt det gule, hele Fossdalen var sterk brungul, med alleslags sjatteringer av den. Utsikten var heller disig, men allikevel lett å se Trollheimstoppene, med Trollhetta, Snota, Fruhøtta, Blånebba, Trolla, Dronningkrona og Sula som de fornemste.

IMG_5681TOPPEN

Tuslet nedigjen i eventyret, den intenst røde rogna er det bare få av i snaufjellet, nedi myrskogen er den helt utrolig mot sola.  På nedtur tok vi av fra stien og ned Småfjella og Kinnan for å oppleve solnedgangen. Det ble en mektig opplevelse, jeg satt lenge oppi ei signalrød rypebærtue og tok innover meg de gule fargetonene fra bjørk og blåtopp, siv og lav sol over vest-Trollheimen.

IMG_5668rype

Neatt til Austigård i 7 tida, nå var sola nedgått, denne tida like etterpå i  slike høstfarger er også en magisk opplevelse.  Dagens tur i Rindalsfjella på beste høsttida ble på 9 km alt i alt, sånn ca 4 timer effektivt hele turen.

ForrigeSøndagstur i sterke høstfarger til Resfjellet
Neste artikkelTopptur til Ruten i høstdrakt
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments