img_5823r.jpg

Høstens fargeprakt forsvant i sterke høststormer og regn, nysnøen la seg oppi fjella. I en slik sjelden rolig dag, er Resfjellet perfekt for å titte på eventuellt skiføre atti Trollheimen. Jeg startet ved Vålåskaret halv elleve, ennå skygge og kaldt såvidt over null. Slørsol og stille gråvær er jo godt turvær, det lå an til å bli mye dryg snø å gå i.

Oppover dalen bak Mjukin var det vått og klesse, og da jeg kom opptil stikrysset til var lauvet av, bjørka sto svart og naken. Det var rim på bakken og småtjønnene hadde fått ei tynn isskorpe. Tok en tepause ved bekken oppunder berga i Saudauden, sannelig mye folk oppå Mjukin idag. Her bortover var det høstlig og snøfritt, ettersom jeg img_5800r2.jpg

kom opp kneika ble det større og større snøflekker. Tok lunsjen min i ett-tida på 840 moh i den fremste fjelldalen, herfra lå det ganske sammenhengende snø.

Nyfallen snø er ofte  greit å vade i, men nå var den hardfrosse isskare, nesten til å gå oppå, på rabbene glatt is. Nedi bekkdalen før Eltjønna var det bra is over bekken som bar meg godt. Dvergsyra lå under 5 cm snø og is, den fikk nesten to måneder på seg å sette blomst og frø i år! Eltjønna var halvveis islagt og videre opp ble det isete etter stien. Jeg gikk istedet midt opp Elhenget, hard skaresnø, greit å sparke seg trinn – “skiføre”.

Halv fire kom jeg oppå Resfjelltoppen 1161 moh, en fin 3 timers tur på 6 km.  Flere minus, ganske vindstilt ved varden, ullstilongsen var god idag! Nydelig rundskue akkurat nå, fjelltoppene i Midt-Norge står godt fram med snø fra 600-800 moh og sol på Sylan og Ilfjellet. Trollheimsfjella var i grålyset i morges, men nå blinket snøen i sola på stortoppene rett i sør Snøhetta, Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, Såtbakkollen, Trolla og Snota.

Greit nedigjen, men isskaren var nok for tynn og glatt til noe fullfart.

Tilbake til Vålåskaret i sju tida, ganske bra skumring, alt i alt 12 km på 5 timer effektivt idag. Det ser ut som vintersnøen er kommet, og den ligger godt fra ca 900 moh.  Men langt igjen til skiføre, det blir dryge fjellturer til fots i løssnøen nå.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments