img_5936r.jpg

Startet ved Heverfallsetra i 11 tida i vakkert solskinn, 760 moh og 10 gode grader. Bjørka står svart og naken nå, jeg tok den gode og rødmerkete stien innover til Hevertjønna, men rett fram tårnet opp svarte skyer over hele vesthimmelen.

Det ble straks litt småyr, men etterhvert holdt det opp, og ved Trimkasse “Ryphøa” var det riktig hyggelig solskinn og en bedre tekopp ved de siste signalrøde dvergbjørkene.  Vandret videre oppover den spesielle stien til Hevertjønna, den er tørr og den er faktisk hellelagt mesteparten av veien! I ei brattkneik før trimposten er det anlagt ei steintrapp! Kom opp til Hevertjønna i 12 tida, 3 km og en times tur. Tenkte meg opptil selehuset hvor det allerede var ganske folksomt, men nå var det stri vind og regnyr, ville finne meg et leheng under Ramsfjella.

Fulgte derfor den rødmerka T-stien over demningen i utløpet i sør av Hevertjønna over til Svartbekkdalen. Snøen har minket mye i den senere tids innstendige regnvær, fjella rundt om dalen i nord, fra Grythatten, Trollhytta, Digerhøa til Ramshøkallen hadde bare lette snøstriper. Jeg gikk bortil stikrysset innunder Piken, videre vestover stien kommer en til Holmtjønna. Jeg gikk stien nordover oppi Ramshøa og fant ei god leside til lunsjen min.

Nå var det bare kort vei oppi Piken. Den lette trasen er rødmerket og går i fin og tørr fjellhei på framsida. På opptur bør en få med seg de fantastiske kalkrike snøleiene med bratt reinrosehei kant i kant ved å gå opp skaret/ rasmarka oppetter foten av Piken. Idag var alt av planter inni rasmarka vissent og det lå endel nysnø oppover, men jeg så jo rester av polarkarse, flere sildrer og fjellskrinneblom. Øverst i rasmarka flater terrenget ut, her er fint å gå rett opp til topps. Oppover bratta her er tett i tett med reinrose, jeg har sett mye fjellnøkleblom og gullrublom oppover her. Alt som var å se nå var en vissen blåklokke, ja, ja, den var nå blå ennå!

Oppover rasmarka og siste bratt til topps var det stilt og fint vær, jeg gikk i le, men så stakk jeg hodet oppi været like før toppvarden og fikk et riktig hissig vestavær med sluddbyger over meg! Kom til toppen av Ramshøpiken 1174 moh i halvfire tida, 6,2 km fra Heverfallsetra på 2 1/2 time effektivt, 4 timers tur, 394 høydemeter besteget. Utsikten var heller begrenset i gråværet, i vest var nabotoppene Ramskallen og Digerhøa men ingen Trollheim å se bakom. Videre sørover Trollhytta og Grythatten, Brattskarven og Blåøret kunne såvidt img_5951r.jpgskimtes, rett sør så jeg av og til Orkelhøa. Østover så jeg ned på Ulsberg og Berkåk, Ilfjellet var av og til klar. Nordover så jeg fint nedi Voll i Rennebu, men Resfjellet var borte i skodde.

Det hissige regnværet og den kraftige vinden tok på, det var bare å søke ned i roligere lende. I halvseks tida kom jeg tilbake til selehuset, nå var det oppholds og rolig vær. Tilbake til Heverfallsetra halv sju, nå silregnet det i kveldskumringa. En nydelig tur øst i Ramsfjella på 12,2 km totalt, 4 og en halvtime effektivt.

Se oversiktskart (klikk på bildet for full størrelse): samsasaajokart

Jeg var her i beste vårblomstringa, se bildene derfra:  Blomstertur til Ramshøpiken 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments